✉️ Fraude met voedselpakketten

Article – ✉️ Fraude met voedselpakketten

PARAMARIBO, 28 januari 2024 – Met het uitlekken van een besluit van de ministerraad blijkt het leveren van 53.000 voedselpakketten voor SRD 80 miljoen onderhands te zijn gegund.

Armoede

In de afgelopen jaren is met de zogenaamde Open Markt Operaties (OMO’s) een kleine groep van bankiers, verzekeraars en ondernemers met SRD 5 miljard verrijkt, terwijl het volk onnodig tot onder de armoedegrens is verarmd.

Er wordt voor miljarden gefraudeerd door deze regering

Dit volksbedrog wordt nu opgevolgd door een ander bedrog waarbij de regering de voedselpakketten voor het verarmde volk gebruikt om weer een andere groep van “bevriende handelaren” te verrijken.

Volgens de PALU is dit gewoon te grof voor woorden.

Er gaat geen dag voorbij of een maatregel van de regering blijkt bedoeld te zijn om zich te verrijken met regelrechte volksbedrog.

Onder het bedrog om SRD’s af te romen, heeft de regering de OMO’s gebruikt om juist meer SRD’s in de samenleving te pompen.

Deze extra SRD’s gaan naar een kleine groep van bankiers, ondernemers en verzekeraars die zich hebben verrijkt door te “beleggen” tegen een zelf bepaalde rente.

De OMO's hebben een selecte groep extreem rijk gemaakt

Bijna SRD5 miljard is ondertussen verdiend terwijl de SRD meer dan de helft minder waard is geworden door deze verdekte monetaire financiering. Inmiddels zijn de prijzen in de winkels voor velen onbetaalbaar geworden. De consumptie is tot een gevaarlijk minimum gedaald voor een heleboel gezinnen.

Voedselpakketten

Om deze bewust gecreëerde armoede nu te bestrijden is een landelijk voedselpakkettenproject opgestart door de regering.

De zelfgemaakte armoede wordt opgelost met meer fraude

En hoe kan het anders, onder het bedrog om armoede te bestrijden zijn via een onderhandse gunning 53.000 pakketten uitbesteed aan slechts 5 ondernemers voor SRD 80 miljoen.

Onder deze ondernemers bevinden zich ook handelaren die zich reeds verrijkten aan voedselpakketten onder de vorige regering.

Maar nu staan ook ondernemers op de lijst zoals een leverancier voor feestverlichting en – versieringen en een bromfietsenhandelaar.

Onderhandse gunningen dus enkel en alleen maar bedoeld om bevriende ondernemers te verrijken over de ruggen van het volk dat bovendien door deze zelfde VHP-regering bewust is verarmd.

Openlijk volksbedrog

Dit openlijke volksbedrog door de regering lijkt nu een trend te zijn geworden. Er gaat geen dag voorbij of de regering ziet kans om zogenaamd in het belang van de samenleving zich te verrijken.

Deze VHP/ABOP-regering lijkt nu synoniem te zijn geworden voor verrijking van een kleine groep van Friends en Family.

En dit is slechts een deel van de vele voorbeelden van zelfverrijking.

Omkopen

Nu de verkiezingen slechts ruim een jaar zijn verwijderd verwacht de PALU nog meer van dit soort “omkoop” projecten waar er enerzijds met grof geld zal worden gesmeten “in volksbelang”, maar anderzijds zal blijken dat het werkelijk gaat om de verrijking van een kleine groep van mensen.

De PALU roept het volk op om met open armen in ontvangst te nemen deze “kadootjes”.

Men moet daarbij wel beseffen dat deze kadootjes op de eerste plaats bedoeld zijn om de stem van grote delen van het volk te “kopen” bij de komende verkiezingen zodat de grove verrijking door kan gaan.

Afrekenen

De PALU roept het volk tegelijkertijd op om bij de komende verkiezingen radicaal af te rekenen met dit soort politici.

De verarming van de afgelopen jaren hoefde niet bij een ander op het volksbelang gericht beleid.

Eén voedselpakket blijkt maar liefst 1.500 SRD te kosten

In plaats van voedselpakketten had de regering ook kunnen kiezen om 53.000 gezinnen met SRD 1.500 (de prijs van 1 voedselpakket) te ondersteunen.

Laat u niet verleiden door een kruimel waar u uiteindelijk zelf voor heeft betaald met wat u ingeleverd heeft in de afgelopen jaren, aldus de PALU.

Bron : Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie


— UW MENING —

Heeft u zo een voedselpakket ontvangen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!