✉️ Van der San : gestoorde Pinokkio?

Article – ✉️ Van der San : gestoorde Pinokkio?

PARAMARIBO, 30 januari 2024 – Allereerst wil ik de voorzitter van de PALU, Jim Hok, bedanken voor zijn onlangs geuite, heldere conclusie.

Gekke president

Zijn eindbetoog luidde dat grote delen van de samenleving de mening zijn toegedaan dat de president niet langer in staat is, om eenvoudige zaken uit elkaar te houden en dat het steeds erger wordt.

Als we uitgaan van zijn eerlijkheid en oprechtheid, dan moeten we intussen wel ernstig gaan twijfelen aan zijn vermogen om de dingen te begrijpen die de man van de straat allang doorheeft.

En dan wordt het echt tijd om hem af te zetten, niet uit rancune, maar om hem en ons land en volk te beschermen

Jim Hok
PALU partij

De voorzitter van de PALU raakt in vertwijfeling dat "een man die ooit doorging voor een goed en slim agent", nu president, niet in staat lijkt te zijn om fratsen te doorzien.

De president is niet in staat de meest logische zaken te zien

En dan met name de fratsen die momenteel met onze domeingrond worden toegepast.

Hamvraag

Dan komt de hamvraag; welke instantie is trouwens de juiste, de bevoegde, om vast te stellen of de president nog helder kan denken?

Wie gaat de kat de bel aanbinden?

We zijn als volk duidelijk in een moeilijke situatie terechtgekomen wanneer de president eenvoudige zaken niet meer helder ziet.

"Nu voltrekt zich een enorm bedrog vlak onder zijn neus en hij ziet het niet?"

Ziet Chan het niet, weet hij het niet, of liegt hij simpelweg?

"Moet dit niet de alarmbellen laten klinken bij ons allen", vraagt Hok zich af?”

Slimme politieman

Als liefhebber van het politieke spel ben ik gaan nadenken na de alarmbel gehoord te hebben en kwam tot mijn eigen bevinding.

De superslimme politieman van toen is, nadat hij de weg heeft weten te plaveien tot president, nog veel slimmer geworden.

Het enige beleid van Santokhi is gericht op zijn herverkiezing

Hij heeft immers ontdekt dat als je de ja-knikkers van voldoende brandstof voorziet, je zonder problemen de weg kan afleggen.

✉️ Van der San : gestoorde Pinokkio?

Gekke Chan?
– Langeman Produkties N.V. –

Gaandeweg heeft hij meer ondersteunende motoren aangerukt en een coalitie weten te verzamelen die hem tot het einde der tijden laat zitten.

Overeenkomstig de uitvoerende taken van De Nationale Assemblee valt onder artikel 74 zowel het overgaan tot afzetten als doen besluiten van tussentijdse aftreding van de president.

Deze wet kan in paraatheid worden gebracht als de gezondheidstoestand van de staatsleider zich hiertoe dwingt en moet ondersteund worden door minimaal 26 leden van de DNA.

Artikel 74
lid a / grondwet

Het is duidelijk dat Chan er de afgelopen jaren alles aan heeft gedaan om artikel 74 vakkundig de mond te snoeren.

Met de grondwet, al schreeuwend in de hand zullen we horen “ik ben niet buiten staat verklaard om mijn bevoegdheden uit te oefenen”.

Opmerking : dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Eugène van der San


— UW MENING —

Is Chan toerekeningsvatbaar?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!