Ambassadeur India tevreden

Article – Ambassadeur India tevreden

PARAMARIBO, 3 februari 2024 – De Surinaamse ambassadeur in India is erg tevreden met zijn rol en verworvenheden over het afgelopen jaar, 2023.

Optimistisch beeld

President Chandrikapersad Santokhi heeft om die reden onlangs het jaaroverzicht 2022 – 2023 in ontvangst genomen van Arunkoemar Hardien, de ambassadeur van ons land in India.

De overhandiging van het heugelijke document vond plaats op 1 februari, waarbij de ambassadeur zijn diepste respect en nederigheid betoonde aan onze president.

Het rapport schetst een zeer optimistische beeld van de grote hoeveelheid initiatieven en activiteiten die zijn ondernomen om de relatie tussen Suriname en India te versterken.

Het absolute hoogtepunt uit het rapport is het bezoek van president Santokhi aan India in januari 2023.

Hij werd daarbij vergezeld door een groot team bestaande uit vrienden, familie, zakenlieden uit Nederland en verschillende ministers.

Bezoek Santokhi
januari 2023

Tijdens bovenvermeld bezoek werd hij tevens bijgestaan door verschillende regeringsleden, waaronder de ministers Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Internationale Samenwerking.

In het kielzog van de president reisden veel bekenden mee

Concreet leverde het voor ons land niets op, maar de betrekkingen zijn (volgens het rapport) hiermee wel voor de lange termijn bezegeld.

Openstaande schuld

Ook wordt in het verslag het bezoek van de Indiase president Draupadi Murmu benadrukt, die de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie bijwoonde in Suriname.

De ambassade is een jaar druk geweest met twee bezoeken

Eind december bracht minister Ramdin tenslotte nog een bezoek aan India om te spreken over de enorme schuld die ons land heeft, ten gevolge van de berg aan kredietlijnen (leningen – redactie) met het land.

Tussen deze twee zeer succesvolle bezoeken heeft de ambassade talrijke initiatieven ontplooid in India.

Ook is de ambassadeur in contact getreden met verschillende organisaties.

Suriname is in India druk bezig geweest om verantwoording af te leggen over onze financiën (de schulden worden voorlopig niet terugbetaald – redactie).

Arunkoemar Hardien
ambassadeur India

Fles rivierwater

Bijzondere aandacht werd besteed aan de heropening van de Shri Ram mandir op 22 januari 2024.

Deze valt weliswaar buiten het jaar 2023, maar omdat er verder niet veel gebeurde in dat jaar is het evenement er toch bij betrokken geraakt.

Suriname heeft een fles rivierwater naar India gestuurd

Het was volgens de ambassade, die daar zelf niet bij betrokken is geweest, een gebeurtenis van internationaal belang.

Wel heeft ons land een fles water uit de Surinamerivier naar India te gestuurd. Deze is gebruikt voor de rituelen rond de bouw van de tempel.

Jaarlijkse verantwoording

Vanwege de grote successen in India, is de ambassade naar eigen zeggen van plan om jaarlijks verslag uit te brengen over haar werkzaamheden.

Dit moet gezien worden als onderdeel van haar missie om de belangen van Suriname te vertegenwoordigen en in alle transparantie de president op de hoogte te houden van het goede werk.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u tevreden met het werk van onze ambassades?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!