Nederlandse ondernemer wijkt uit naar Dominicaanse Republiek

Article – Nederlandse ondernemer wijkt uit naar Dominicaanse Republiek

PARAMARIBO, 3 februari 2024 – Het Nederlandse bedrijf Bel Impex is druk bezig de Nederlandse markt te veroveren met tropische groente en fruit, waaronder onze Surinaamse kousenband.

Niet Surinaams

De kousenband van het bedrijf komt echter niet uit Suriname, maar de Dominicaanse Republiek.

Door de onzekere en verslechterende omstandigheden in ons land, de groter wordende tegenwerking vanuit de regering en de negatieve berichtgeving over "zaken doen in / met Suriname" heeft Bel Impex een tijd geleden besloten ons land links te laten liggen.

Suriname wordt onaantrekkelijker voor echte ondernemers

De Dominicaanse Republiek bood daarentegen niet alleen een beter klimaat voor de kousenband, maar ook een vriendelijker klimaat voor buitenlandse investeerders.

Omdat Suriname veel (illegaal) gif over haar eigen groenten en fruit spuit, mag het meeste hiervan niet verkocht worden in Nederland.

Bijna alle "Surinaamse" kousenband, tayerblad, bitawiri, oker en klaroen in de Nederlandse toko's komen om die reden uit landen als Thailand en Vietnam.

En als het aan Martin van Lier, oprichter van Bel Impex, ligt komt daar binnenkort dus de Dominicaanse Republiek bij.

Martin van Lier
Bel Impex

Martin van Lier is Commercieel Directeur van het Nederlandse Bel Impex. Hij heeft jarenlang ervaring in de fruit en groente branche en weet hoe belangrijk het verlengen van de houdbaarheid van verse groenten en fruit is.

Nederlandse ondernemer wijkt uit naar Dominicaanse Republiek

Kousenband
– Yardlong (asparagus) beans –

Zeker wanneer je praat over exporteren aangezien er dan aardig wat dagen bij komen dat je product wel goed en vers moet blijven. Suriname bood hiervoor geen garanties en dus keek de ondernemer verder.

Exotische producten

Bel Impex heeft vanuit Nederland al jarenlange ervaring in bijzondere, exotische producten.

Van Surinaamse bakbanaan tot Chinese aubergine en van cassave tot kousenband.

Het bedrijf verbouwt sinds een tijd nu ook "Surinaamse kousenband" op de Dominicaanse Republiek.

Het wordt vanuit daar onder geconditioneerde omstandigheden geëxporteerd naar Nederland en daar direct verkocht aan de Nederlandse markt.

Naast kousenband weet de Nederlandse ondernemer ook zaken als citroengras, Lauki, Surinaamse en Chinese okra (oker – redactie), sopropo en karelli van hoog niveau te verbouwen en verkopen in Nederland.

Dominicaanse Republiek verbouwt Surinaamse kousenband

Het bedrijf krijgt vanuit de regering van de Dominicaanse Republiek alle ondersteuning en ruimte om zijn bedrijf uit te bouwen waardoor ondernemer Martin veel vertrouwen in zijn product en de toekomst van het bedrijf heeft.

De Surinaamse regering heeft niet geantwoord op vragen over deze ontwikkeling.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Snapt u dat ondernemers uitwijken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!