✉️ Bouterse krachtiger dan Chan

Article – ✉️ Bouterse krachtiger dan Chan

PARAMARIBO, 4 februari 2024 – In het politieke landschap van Suriname is er een duidelijk contrast waar te nemen tussen de vorige president / legerleider Desi Bouterse en de huidige president / politieagent Chandrikapersad Santokhi.

Emotioneel stabiel

Terwijl Bouterse tijdens zijn ambtstermijn bekend stond om zijn emotionele stabiliteit en focus op belangrijke beleidskwesties, lijkt Santokhi veel vaker impulsief te reageren op pietlulligheden, wat vragen doet rijzen over zijn vermogen om het hoofd koel te houden en strategisch te handelen.

Chan reageert impulsief, denkt niet na en en mist visie

Bouterse werd gekenmerkt door zijn pragmatische aanpak van governance.

Hij liet zich niet snel uit de tent lokken door kleinigheden en richtte zich in plaats daarvan op de belangrijke kwesties waarmee het land werd geconfronteerd.

Zijn vermogen om emoties te scheiden van beleidsvorming stelde hem in staat om beslissingen te nemen die gebaseerd waren op gezond verstand en het algemeen belang.

Bouterse was standvastiger, had een sterke en vaste lijn

Dit in tegenstelling tot Santokhi, wiens neiging tot impulsiviteit soms de indruk wekt dat hij zijn emotionele reacties niet onder controle heeft.

Kalmte bewaren

Een staatshoofd moet bovenal een toonbeeld van kalmte en redelijkheid zijn.

Beslissingen die het lot van een natie beïnvloeden, dienen niet te worden genomen op basis van grillige emoties, maar op grond van doordachte overwegingen en het welzijn van het volk.

Een president die bij het minste of geringste uit de tent wordt gelokt, laat geen indruk van sterk leiderschap achter

Integendeel, het wekt twijfel op over zijn vermogen om met moeilijke situaties om te gaan en om standvastigheid te tonen in tijden van crisis.

Het is van vitaal belang dat een staatshoofd in staat is om boven persoonlijke emoties uit te stijgen en te handelen met een heldere geest en een onpartijdige blik.

Chan slaat als een ongeleid projectiel wild om zich heen

Dit vergt zelfbeheersing, discipline en een diep geworteld besef van verantwoordelijkheid jegens het volk.

Standvastig en stabiel

Bouterse heeft tijdens zijn ambtstermijn laten zien dat hij over deze kwaliteiten beschikte, en hoewel zijn bewind niet zonder kritiek was, is zijn vermogen om standvastig te blijven te midden van uitdagende omstandigheden lovenswaardig.

In deze tijd van politieke turbulentie en economische onzekerheid heeft Suriname behoefte aan een leider die stevig staat, rust brengt en vertrouwen wekt.

Ondanks alle kritiek kwam Bouterse veel stabieler over

Een leider zoals Desi Bouterse, wiens kalme en doordachte benadering van governance een voorbeeld kan zijn voor toekomstige generaties van politici.

Bron : Soeroechomento / GFC Nieuws


— UW MENING —

Als u puur naar het presidentschap kijkt, wie had dan uw voorkeur?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!