📽️ Nederland : sopropo verboden

Article-video – 📽️ Nederland : sopropo verboden

PARAMARIBO, 5 februari 2024 – Onlangs brak er in het forum een discussie uit over de export van Surinaamse groenten en fruit.

Mennonieten

Aanleiding tot de discussie was de wijze waarop de mennonieten landbouw bedrijven.

Wat de mennonieten maken, mogen zij niet gaan exporteren

Zij werken enkel met genetisch gemodificeerde zaden die een snelle opbrengst garanderen, maar tegelijk de bodem zeer snel uitputten en laten afsterven.

Los van het feit dat deze intensieve plantages de aarde snel uitputten, mag hun productie ook niet verkocht worden aan bijvoorbeeld Amerika of Europa.

Het genetisch gemodificeerde zaad kan gevaarlijk zijn voor mensen en milieuorganisaties willen niets met hun vernietigende landbouwactiviteiten te maken hebben.

Veel van ons eigen, lokaal verbouwde, eten mag echter ook de Europese Unie niet in. De reden hiervoor is dat we deels (veel te veel) gif gebruiken dat ook nog eens niet is goedgekeurd door de exportgebieden.

Een andere reden ligt minder voor de hand, maar speelt wel een grote rol; beestjes.

Ons voedsel wordt "dood" gemaakt met grote hoeveelheden gif, maar zelfs dan kunnen spinnen, mijten, spint en andersoortige wezens gewoon overleven. Ze verstoppen zich in de poriën van het fruit en maken op die manier de overtocht naar bijvoorbeeld Nederland.

Veel Surinaamse groente bevat teveel gif en kleine dieren

Daar kunnen ze een plaag van ongekende omvang veroorzaken, aangezien het "exotische" en "invasieve" dieren zijn die het natuurlijke evenwicht in Europa flink kunnen verstoren.

Douane Schiphol

In bovenstaande video gaat culturu.tv in gesprek met een Nederlandse medewerker van de douane op Schiphol om te zien wat je nu wel, en niet mag invoeren.

Op Zanderij kan je wel een certificaat kopen om (daar gekocht) fruit door de douane te krijgen, maar vanwege corruptie op onze luchthaven worden die certificaten niet altijd legaal verstrekt.

Voor een 'paar euro extra' koop je op Zanderij een certificaat

Niet alleen de bekende sopropo komt in de video aan bod, maar ook complete apen, verboden hout en zaken waarvan je niet eens wist dat mensen het in kun koffers stopten.

Bron : YouTube


— UW MENING —

Wist u dat veel van onze groenten verboden zijn in Nederland?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!