📽️ De rol van Valk

Article-video – 📽️ De rol van Valk

PARAMARIBO, 5 januari 2024 – Ruim twee weken geleden, op 20 december 2023, is Bouterse voor de derde keer veroordeeld tot twintig jaar cel; een eis waarmee al 41 jaar, en ook de afgelopen weken, helemaal niets is gedaan.

Kolonel Valk

Volgens veel Surinamers is Bouterse dan ook gewoon onschuldig en is juist Nederland de kwade genius achter zowel de staatsgreep ("revolutie" – redactie) als de Decembermoorden.

Bij deze beschuldigingen wijzen alle vingers voornamelijk naar één persoon; de Nederlandse kolonel Valk.

Ooggetuigen

In bovenstaande Nederlandse documentaire uit 2010 wordt de rol van Valk nader belicht aan de hand van enkele ooggetuigen en zeer nauw betrokken personen uit zowel Suriname als Nederland.

Voor Suriname wordt vooral superminister (hij bekleedde op een gegeven moment drie ministersposten – redactie) André Haakmat opgevoerd.

Haakmat wijst naar Valk, Valk wijst door naar Bouterse

Hij vindt dat de staatsgreep zonder Valk nooit had kunnen plaatsvinden, omdat Suriname helemaal geen kennis van zake had.

Tegelijk is zijn mening dat de Decembermoorden juist zijn veroorzaakt doordat Nederland diezelfde Valk op een gegeven moment weer terughaalde.

Na Bouterse sani

Valk zelf geeft aan dat het allemaal onzin is en wijst naar Bouterse; die wilde vanaf de eerste dag de macht hebben, maar zou vervolgens totaal niet weten wat het besturen van een land nu precies inhield.

📽️ De rol van Valk

DAF YP-408
– Langeman Produkties –

Bron : YouTube


— UW MENING —

Verdenkt u Nederland van actieve betrokkenheid?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!