Minister Ori schoffeert studenten

Article – Minister Ori schoffeert studenten

PARAMARIBO, 11 februari 2024 – Minister Ori, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, heeft zich weer eens van zijn meest slechte kant laten zien.

Onbehoorlijk gedrag

Waar de bewindsman eerst alle Surinamers beledigde door te stellen dat "alleen Hindoestanen een land tot ontwikkeling kunnen brengen", schoffeerde hij afgelopen week de tienduizenden studenten die ons land rijk is.

Ori snauwde de groep studenten arrogant en aanvallend toe

Als minister – en topmanager van het departement – is hij volledig eindverantwoordelijk voor deze grote en belangrijke groep, maar dat gegeven schijnt hem weinig te doen.

Feit is ook dat de studentencampus op het universiteitscomplex van de ADEK op instorten staat.

Het is sinds het aantreden van de regering Santokhi / Brunswijk niet onderhouden en dus lekt het gebouw aan alle kanten.

Het is zelfs zo erg gesteld dat de lekkende daken er voor hebben gezorgd dat de vlonders en vloeren daaronder bijna zijn weggerot en het wachten is op de eerste student die door de vloer gaat zakken.

Ori : ik bepaal wat hier gaat gebeuren en wie wat gaat doen!

Ook blijken water-, internet– en elektra-aansluitingen niet goed te zijn aangelegd (door de oorspronkelijke aannemer – redactie) zodat deze lekken, blokkeren of anderszins levensgevaarlijke situaties voor de jonge bewoners opleveren.

Houd je mond!

Het kon minister Ori blijkbaar weinig schelen, want tijdens de bezichtiging van het complex had hij (eind) vorige week totaal geen oog of oor voor zowel de studenten als hun verhalen.

Toen de studenten om hulp vroegen en aangaven dat ze graag inspraak wilden hebben, werd het Ori te veel.

Zeer chagrijnig en aanvallend snauwde hij de groep scholieren toe "dat zij niet voor hem gaan bepalen wat er moet gebeuren of wie er wordt benoemd".

Ze moesten eerst maar eens netjes leren en hun diploma halen, tot die tijd hielden ze beter hun mond.

Opvallend genoeg was vicepresident Ronnie Brunswijk, in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Raad van Ministers – ook tijdens het bezoek op de campus aanwezig.

BRAVO Brunswijk

Brunswijk luisterde wel naar de verhalen van de studenten, en hield het gedrag van Ori nauwlettend in de gaten. Toen de minister wel heel erg te keer ging, begon hij het zelfs op te nemen via zijn telefoon.

Minister Ori schoffeert studenten

Niemand is dom
– Langeman Produkties –

Onbekend is waarom hij dat deed, wellicht vanwege de eerder gedane uitspraak dat "niet-Hindoestanen geen ontwikkeling kunnen gaan brengen". Een uitspraak waar heel Suriname, behalve president Santokhi en zijn VHP, afstand van nam.

Met het oog op de verkiezingen van 2025 kan Brunswijk het filmpje weer inzetten als propaganda voor zijn ABOP.

Directeur

Behalve het smerige en niet bewoonbare complex, wilden de studenten ook graag hun ervaringen delen over directeur Naushad Bhikhie.

Bhikie zou zeer ongepast leiding geven, vrouwelijke studenten lastig vallen, ongehoord arrogant zijn en niets doen om de problemen op te lossen.

Ook daar wilde Ori niets van weten; "ik bepaal wie hier directeur is, en niemand anders," aldus de VHP-topper.

Henry Ori
minister MinOWC

Op het moment dat de scholieren aangaf geen vertrouwen in Bhikie meer te hebben, draaide de minister zich om en liep geïrriteerd van de groep weg. Ook dat werd door vicepresident Brunswijk op camera vastgelegd.

Geen commentaar

De aanwezige pers werd tenslotte niet in staat gesteld om vragen aan de minister te stellen.

Op het moment dat dit wel werd gedaan, grepen zijn beveiligers en bodyguards – onbekend is waarom de minister deze nodig heeft – direct in.

Waarom de minister beveiligers nodig heeft, is onbekend

Al met al is er met de bezichtiging op het studentencomplex weinig bereikt, behalve dat Brunswijk wat filmpjes op zijn mobiel heeft en de studenten een illusie armer zijn geworden.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van (het gedrag) van Ori?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!