'Chan kan bij kritiek Bronto ontslaan'

Article – 'Chan kan bij kritiek Bronto ontslaan'

PARAMARIBO, 11 februari 2024 – Marcel Oostburg, een vertrouweling van ex-president Bouterse, heeft op sociale media zijn bezorgdheid geuit over mensen die kritiek leveren op huidig president Santokhi.

Kritiek

Oostburg waarschuwt voor de risico's van kritiek en acties tegen de huidige regering van Santokhi – Brunswijk.

Hij is bang dat vooral Santokhi – bij aanhoudende kritiek – de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, zal afzetten en vervangen door een bekende binnen zijn VHP.

'Als Chan in gevaar komt, wordt hij ontoerekeningsvatbaar'

Dit zou Chan kunnen doen om zijn machtspositie te behouden op het moment dat deze wankel wordt.

Oostburg voorspelt verder dat, in het geval van onvoorziene gebeurtenissen, Santokhi ook leiding van het Centraal Bureau Burgerzaken (CBB) zou gaan vervangen.

Dit zou hem de mogelijkheid geven om de aankomende verkiezingen te manipuleren.

De uitspraken, waar Oostburg niet helemaal alleen in staat, hebben onrust gezaaid binnen onze politieke arena.

Steun

De kritiek op Chandrika, en de roep om vroegtijdige verkiezingen te houden, begint in zowel Suriname als Nederland langzaam meer steun te krijgen.

Belangrijk is wel te melden dat deze ondersteuning in zowel binnen– als buitenland vooral geassocieerd wordt met de NDP, de partij van Desi Bouterse.

Verschillende politiek analisten volgen de aanzwellende kritiek op Santokhi op de voet. Ook zij waarschuwen echter dat te veel kritiek de stabiliteit van het land in gevaar brengt.

'Geweld gebruiken'

Zelfs bisschop Karel Choennie voelde zich geroepen om de precaire situatie van commentaar te voorzien. De geloofsheer riep onlangs nog op "om geweld te gebruiken bij de opsporing en arrestatie van Bouterse".

Bisschop : 'we moeten geweld gebruiken tegen Bouterse'

Volgens hem moet er met harde hand worden opgetreden om Bouterse te arresteren, aangezien hij zich niet vrijwillig heeft aangemeld.

'Chan kan bij kritiek Bronto ontslaan'

Gevecht der titanten
– VHP vs. PL –

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Verliest de regering langzaam haar grip?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!