✏️ Rectificatie

Article – ✏️ Rectificatie

PARAMARIBO, 16 februari 2024 – Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en dat is in deze app niet anders. In de rubriek rectificatie worden vergissingen rechtgezet en fouten gecorrigeerd.

Berichtgeving

16 februari 2024 – Pikin Saron

Het nieuws dat de inheemsen van Pikon Saron (ongewapend en vastgebonden) waren neergeschoten, werd voorzien van een breaking news notificatie.

Aanvankelijk beweerde de regering een jaar lang dat het om agressieve, dronken en zwaarbewapende terroristen ging. Dit bleek na onderzoek een leugen te zijn en om die reden is besloten er een pushbericht aan te besteden.

Het bericht zou geen 'breaking news' zijn, maar 'nieuwsflits'

Enkele lezers vonden die aandacht onterecht en het nieuws niet interessant genoeg voor een notificatie. Dit omdat het niet over Bouterse ging en het dus geen "breaking news" waardig was.

Volgens sommige gebruikers van deze app was de kwalificatie van breaking news daarom te hoog gegrepen en had het een trede lager ingedeeld moeten worden als nieuwsflits.

Het meest gewaarde bericht onder het artikel suggereerde tenslotte dat het nieuws helemaal niet vermeld hoefde te worden, en het alleen gepubliceerd werd omdat deze app "tegen de VHP" zou zijn.


16 februari 2024 – Pikin Saron

In de preview van het artikel (het gedeelte dat zichtbaar is zonder direct verder te lezen) stond vermeld dat zowel het leger als de politie direct ingegrepen in het inheemse dorp.

De politie greep direct in, het leger kwam iets later op gang

Dat klopte niet helemaal aangezien aanvankelijk alleen door de politie met harde hand is opgetreden. Het leger arriveerde pas enkele uren later en heeft het dorp vervolgens wekenlang afgesloten met helikopters en zwaar materieel.

De fout is een uur na het verschijnen van het artikel gecorrigeerd.

Rectificatie

In de journalistiek wordt de aanduiding rectificatie gebruikt voor een tekstsoort waarin openlijk wordt terugkomen op berichtgevingsfouten.

Deze publicatie geeft hier een element van erkenning en rechtzetting aan.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u tevreden met deze correctie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!