✉️ "Diaspora lijdt hier honger"

Article – ✉️ "Diaspora lijdt hier honger"

PARAMARIBO, 16 februari 2024 – Volgens de Surinaams / Nederlandse publicist R. Pinas zou een flink deel van de Surinaamse gemeenschap in Nederland financiële problemen krijgen als ze daadwerkelijk naar ons land verhuizen.

Nederland

Pinas, die zijn standpunt via de mail met de redactie van GFC deelde, maakt een vergelijking tussen de economische situaties in Nederland en Suriname. Volgens hem verschillen die hemelsbreed.

Een SuriNed gaat het hier meestal niet kunnen redden

In zijn onderbouwing legt Pinas uit dat veel Surinamers in Nederland profiteren van de zogeheten verzorgingsstaat, die zelfs aan minder geschoolde personen of mensen zonder vaardigheden de kans geeft op een zeer comfortabele levensstandaard.

✉️ "Diaspora lijdt hier honger"

Nederlands / Surinaamse kaas
– geen gelukkige mix? –

Dit systeem stelt hen in Nederland in staat om in een betaalbare woning te leven, voldoende voedsel te hebben en te genieten van vrijetijdsactiviteiten zonder zich overmatig in te spannen.

Suriname

De situatie in Suriname wordt door Pinas "totaal onvergelijkbaar en compleet anders" omschreven.

Hij stelt dat succes in Suriname grotendeels is weggelegd voor mensen met de juiste mensenkennis en eventuele vaardigheden.

Alleen degenen die tot de juiste partij behoren, een bevriend netwerk hebben en eventueel op kleinere schaal intelligentie en creativiteit bezitten, kunnen in Suriname een goed leven opbouwen.

Pinas betwijfelt of de Surinaamse diaspora voldoende is voorbereid om terug te keren naar ons land.

Mensenkennis is hier belangrijker dan inhoudelijke kennis

Suriname is nu eenmaal economisch veel minder vergevingsgezind en vereist een netwerk, friends & family en eeuwig hosselen om te overleven.

Opmerking : dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : GFC / herschreven door Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou u kunnen overleven in Nederland?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!