Santokhi trots op ambassadeur Marokko

Article – Santokhi trots op ambassadeur Marokko

PARAMARIBO, 16 februari 2024 – President Chandrikapersad Santokhi heeft onlangs vol trots en met gevoel voor eer Omar Abdoelrahman aangesteld als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in het koninkrijk Marokko.

Paleis

Deze benoeming vond eerder deze week plaats op zijn paleis, waarbij de president hem de eed liet afleggen.

Abdoelrahman zal zijn ambtelijke taken uitvoeren vanuit Rabat, de hoofdstad van Marokko.

President Santokhi heeft benadrukt dat Abdoelrahman de verantwoordelijkheid draagt om de reeds bestaande grote bilaterale en economische betrekkingen tussen Suriname en Marokko verder ontwikkelen.

Het Surinaamse staatshoofd heeft vertrouwen in de capaciteiten van de nieuwe ambassadeur om een meer dan significante bijdrage te leveren aan de economische, sociale, en culturele veerkracht van ons land.

Chan : 'er gaan heel veel Marokkaanse investeerders komen'

Santokhi moedigt Abdoelrahman aan om proactief te zijn in het bevorderen van de zakelijke en financiële relaties tussen onze landen. Hij verwacht dat de inzet voor het creëren van investerings– en handelsmogelijkheden grote gevolgen voor Suriname gaat hebben.

Succesvol

Abdoelrahman heeft zijn dank uitgesproken voor deze eervolle benoeming en ziet veel potentie in de belangrijke samenwerking tussen Suriname en Marokko.

Hij is vooral overtuigd van een succesvolle implementatie op basis van de 'Roadmap on Cooperation Program between Suriname and the Kingdom of Morocco 2021 – 2024'.

Het economisch programma is wel af bijna afgelopen

De eerste drie jaar daarvan zijn weliswaar zonder enig resultaat verlopen, en voor 2024 staat niets op het programma, maar toch beloven beide heren dat er nog voor 2025 positieve zaken te melden zullen zijn.

Bron : Suriname Nieuws / cartoon : Langeman


— UW MENING —

Wist u dat we een ambassade in Marokko hadden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!