1 maart, eensgezind protest

Article – 1 maart, eensgezind protest

PARAMARIBO, 17 februari 2024 – De Surinaamse oppositie en overige sympathisanten zijn helemaal ready voor het landelijke protest op 1 maart.

Oppositie

Verschillende aanhangers van de oppositie in Suriname hebben hun intentie uitgesproken om te reageren op een oproep op sociale netwerken om op 1 maart mee te doen aan een demonstratie.

Marcel Oostburg, een goede bekende van de ex-president van Suriname, Desi Bouterse, heeft zijn volgers op sociale media aangemoedigd om die dag van zich te laten horen.

Dit vanwege een beweerde fraudezaak waarbij blijkbaar 7,8 miljoen Amerikaanse dollars uit de staatskas zouden zijn ontvreemd.

Niet alleen de aanhangers van Oostburg hebben deze oproep op sociale netwerken versterkt, maar ze benadrukken ook dat de protesten niet enkel een zaak zijn van de NDP.

Zij beweren dat het hier gaat om een nationaal probleem, aangezien het naar verluidt om het verduisteren van belastinggeld van alle Surinaamse burgers gaat.

Breder draagvlak

Deze oproep tot protest lijkt volgens de organisatie een breder draagvlak te vinden dan alleen binnen de traditionele politieke kringen.

Een toenemende ontevredenheid over vermoede corruptie en machtsmisbruik lijkt diverse groepen samen te brengen in hun vraag om transparantie en verantwoording.

Er wordt verwacht dat de betoging op 1 maart druk bezocht zal worden, waarbij mensen uit alle geledingen van de maatschappij hun zorgen zullen uiten over de integriteit van de Surinaamse politiek.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u voornemens te gaan protesteren ?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!