Crisis : 'politie betaalt eigen veters'

Article – Crisis : 'politie betaalt eigen veters'

PARAMARIBO, 17 februari 2024 – De financiële situatie van ons land is blijkbaar zo slecht, dat er bij de politie gekeken wordt of rekruten hun eigen kogels en schoeisel moeten betalen.

Geen geld

Momenteel circuleren er meerdere (nog onbevestigde – redactie) berichten waarin staat dat politierekruten zelf moeten opdraaien voor de kosten van hun uniformen en schietlessen.

Volgens het bericht zou dit komen omdat de politie niet op tijd kan zorgen voor de benodigde kleding en lesgelden.

Er is geen geld meer voorhanden en dus moet de rekruut zelf SRD 3.500,– (ongeveer 100 euro – redactie) betalen voor zijn eigen uniform en wapengeld.

Woordvoerder Milton Kensmil van het Korps Politie Suriname heeft bij navraag gereageerd op de berichten.

Volgens het korps "is er nog niets officieel bekend gemaakt"

Hij geeft aan dat hij nog niet op de hoogte is van enige instructie vanuit de korpsleiding. Kensmil benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor de politiezorg bij de staat ligt en niet bij hem.

Het korps treft dan ook geen blaam, aangezien deze altijd heeft gezorgd voor de kleding en schietlessen van zowel politieagenten als rekruten.

Kledingmaker

Kensmil sluit echter niet uit dat er in de toekomst "inderdaad wel communicatie kan plaatsvinden over dit onderwerp, maar op dit moment weet hij van niets".

In de toekomst is het wellicht een optie, maar nu nog niet

Hij stelt dat als rekruten zelf met een voorstel zouden komen, dit eerst door de staat goedgekeurd moet worden. De rekruten zouden dan hun uniform, volgens de voorschriften, zelf kunnen laten maken bij een kledingmaker naar keuze.

Totale chaos

De woordvoerder hoopt echter niet dat het zo ver gaat komen. Als rekruten zelf voor hun kleding zouden moeten zorgen, zou dit volgens hem tot grote chaos leiden.

Het moet hier geen poppenkast worden met al die kleding

Er moet strikt aan de kledingvoorschriften worden gehouden, anders kan een ieder aantrekken wat hij wil en dat is nadrukkelijk niet de bedoeling.

Het ministerie is gevraagd om opheldering en een bevestiging of ontkenning van dit bericht.

Ook na ruim twee dagen wachten is daar geen antwoord op gekomen.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat voor kleding zou u aantrekken als agent?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!