Bravo vertrouwt Chan 100%

Article – Bravo vertrouwt Chan 100%

PARAMARIBO, 17 februari 2024 – Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft onlang bevestigd dat er "volgens bekomen informatie" diverse plannen in de maak zijn om de huidige regering omver te werpen.

Vijf jaar

Brunswijk heeft, als voorzitter van de ministerraad, echter direct gemeld dat de regering democratisch is gekozen voor een termijn van vijf jaar en er pas na die tijd een nieuwe kan aantreden.

Tijdens de behandeling van de begroting heeft Brunswijk aandachtig de acties van individuen en "duistere krachten" besproken, die een bepaald plan zouden proberen uit te voeren.

Hij heeft expliciet verklaard niet mee te werken aan een eventuele motie van wantrouwen tegen president Chan Santokhi, aangezien hij deze voor de volle 100% vertrouwt.

De vicepresident heeft tevens aangegeven dat de voorbereidingen voor de verkiezingen van mei 2025 al in volle gang zijn. De verkiezingen in ons land zouden zo omvangrijk en complex zijn, dat hier minimaal anderhalf jaar voorbereiding voor nodig is.

Waarschuwing

Hij waarschuwt dat het ten val brengen van de regering alleen maar tot chaos en destabilisatie zou leiden.

Bravo vertrouwt Chan 100%

Yu kan fertrow mi
– vertrouwen 💯 –

Hoewel er geruchten zijn dat zijn partij, de ABOP, een motie van wantrouwen zou indienen tegen Santokhi, verwees hij deze naar het rijk der fabelen.

Brunswijk : met 16 zetels ga je niets kunnen bereiken hier

De vicepresident heeft ook een sneer uitgedeeld naar de NDP door te suggereren dat politieke partijen met slechts 16 zetels beter vanuit de oppositiebanken kunnen opereren. De ABOP heeft op dit moment 9 zetels.

Hij benadrukte tenslotte zijn rol als vicepresident, ondanks de kritiek van sommigen die zijn positie betwisten.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Komt er een tweede kabinet Santokhi / Brunswijk?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!