Docenten maanden zonder loon

Article – Docenten maanden zonder loon

PARAMARIBO, 18 februari 2024 – Het syndicaat voor Onderwijsgevenden is onlangs begonnen met het registratieproces voor leerkrachten die sinds het begin van het nieuwe schooljaar nog geen salaris hebben ontvangen.

Geen loon

Het initiatief richt zich op docenten die in oktober 2023 aan de slag zijn gegaan en dus al bijna zes maanden geen loon hebben gekregen.

Sommige docenten wachten al ruim vijf maanden op geld

Ook degenen die van VOJ-scholen naar VOS-instellingen zijn overgeplaatst wachten al maanden op hun salaris.

Het syndicaat heeft duidelijk gemaakt dat het vastberaden is om deze kwestie aan te pakken, zoals vermeld staat op het registratieformulier voor de docenten in kwestie.

De organisatie benadrukt het belang van de medewerking van de getroffen leerkrachten door hen te vragen het formulier in te vullen. Zonder hun input kan het syndicaat weinig uitrichten.

Er wordt gewaarschuwd dat als er geen respons komt op de oproepen, de organisatie genoodzaakt zal zijn de ingezette acties te staken. Het is cruciaal dat de leerkrachten zich kenbaar maken, aangezien het syndicaat niet kan opkomen voor degenen die onzichtbaar zijn.

Frustratie

Een van de leerkrachten, M.D., die de overstap heeft gemaakt van een VOJ– naar een VOS-school, uit haar frustratie over de trage administratieve processen.

Zij begrijpt niet waarom het zolang moet duren om haar situatie te regelen, aangezien zij reeds in het systeem staat. Hoewel zij enige vertraging had kunnen accepteren, vindt zij de huidige wachttijd van ruim vijf maanden onaanvaardbaar en belachelijk.

De administratie is belachelijk groot en complex gemaakt

Het initiatief van het syndicaat voor Onderwijsgevenden onderstreept de noodzaak om de problemen van onbetaalde leerkrachten in Suriname nu eens eindelijk aan te pakken.

Docenten maanden zonder loon

Krijtbordwisser
– Langeman –

De organisatie streeft ernaar om door middel van dit registratieproces een duidelijk beeld te krijgen van de omvang van het probleem en om effectieve maatregelen te kunnen nemen ter ondersteuning van de getroffen docenten.

Actieve betrokkenheid

Deze situatie vraagt om een actieve betrokkenheid van de leerkrachten zelf.

Alleen door een gezamenlijke inspanning kan er een oplossing worden gevonden voor de uitdagingen waar zij voor staan.

Het uitblijven van betaling is slechts één van de problemen

De kwestie van onbetaalde leerkrachten raakt aan de kern van de onderwijsgemeenschap in Suriname. Het is een probleem dat niet alleen de betrokken docenten beïnvloedt, maar ook de kwaliteit van het onderwijs en het welzijn van de studenten.

Het is daarom van groot belang dat er solidariteit wordt getoond en dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan een oplossing.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kent u getroffen docenten?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!