Film 'Quincy, een leven als baller'

Article – Film 'Quincy, een leven als baller'

PARAMARIBO, 19 februari 2024 – Na de – volgens velen niet onomstreden "Boni, the musical" – heeft Nederland nu weer iets nieuws bedacht; een film over topcrimineel, drugshandelaar en geweldenaar Quincy Promes.

Rusland

De SuriNed, die voorheen enkel bekend stond om zijn activiteiten op het voetbalveld, is inmiddels naar Rusland gevlucht om uit handen te blijven van de Nederlandse justitie.

Na Boni komt er nu ook een spektakelstuk over Quincy

De Nederlandse filmmakers Horizon Film en Lusus blijken nu te werken aan een dramaserie over het leven van deze veroordeelde crimineel.

De serie, getiteld "Quincy, een leven als baller", is gepland om begin 2025 opgenomen te worden. Het is nog onbekend waar en wanneer de serie uitgezonden zal worden.

Crimineel leven

Quincy, een leven als baller belooft een gedramatiseerde miniserie te worden die is gebaseerd op het criminele leven van Quincy Promes, die momenteel bij gebrek aan beter in Rusland voetbalt.

De serie zal de vele uiterst criminele facetten van Promes belichten; van zijn succesvolle voetbalcarrière tot zijn betrokkenheid bij drugs– en geweldactiviteiten.

Sport, drugs, geweld

Promes is inmiddels voor meerdere criminele zaken aangeklaagd en na jarenlang onderzoek daadwerkelijk veroordeeld.

Quincy is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar vanwege zijn rol in een drugssmokkel van enorme hoeveelheden coke in 2020.

Eerder werd hij ook al veroordeeld voor zware mishandeling en poging tot doodslag waarbij hij het been van zijn eigen neef wilde amputeren.

Ondanks de veroordelingen blijft Promes in Rusland spelen en weigert hij verantwoording te nemen voor zijn daden.

Promes is voor Nederlandse begrippen een zware crimineel

Hij is om die reden gevlucht naar Rusland, aangezien dit land hem niet uitlevert aan Nederland.

Mocht hij naar Europa terugkeren dan zou hij onmiddellijk gearresteerd worden, net als bijvoorbeeld Bouterse, Brunswijk, Bordo en Hoefdraad.

Negatief

Door het Nederlandse publiek is, net als bij Boni the musical, zeer negatief geageerd op de plannen voor deze "spannende" film over Promes.

Een misdadiger als Promes verdient geen film of voetstuk

Volgens hun moet je een crimineel niet positief belonen met een film en zou er eigenlijk helemaal geen aandacht aan hem geschonken moeten worden. Ook zou hij beloond worden voor zijn criminele daden via inkomsten uit rechten en royalty's op de film.

Baller of boeler?

De titel is tenslotte ook weinig gelukkig gekozen, vanwege de Surinaamse achtergrond van Promes.

"Leven als een baller" lijkt nogal op "leven als een boeler" en dat laatste is juist wat hij in de gevangenis probeert te ontlopen.

Quincy Promes : een leven als boeler?

De producenten hebben nog niet gereageerd op de blunder die ze hebben begaan door juist deze titel te kiezen voor hun speelfilm over crimineel Promes.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u interesse in de film?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!