🌎 Lelystad, cobra ontsnapt

Article – 🌎 Lelystad, cobra ontsnapt

PARAMARIBO, 21 februari 2024 – In Lelystad (een stad in Nederland – redactie) is onrust ontstaan nadat er begin deze week een gevaarlijke, en zeer giftige cobra is ontsnapt.

Pas op!

Zowel de lokale autoriteiten als de bekende bioloog en wetenschapper Freek Vonk adviseren de bewoners met klem om extra voorzichtig te zijn door ramen en deuren gesloten te houden.

De cobra, die een lengte heeft van "slechts" 50 centimeter en bekend staat als een schildneuscobra, is nog niet teruggevonden.

De gemeente Lelystad heeft uit voorzorg maatregelen genomen door het plaatsen van verschillende slangenvallen in de omgeving en heeft een gespecialiseerde speurhond ingezet om het dier op te sporen.

De bewoners zijn via een officiële brief geïnformeerd over het incident en het advies om huisdieren binnen te houden en direct 112 te bellen bij een mogelijke beet.

Freek Vonk

Volgens Freek Vonk is de ontsnapte cobra niet te vergelijken met de overige, uiterst giftige soorten cobra's. Deze specifieke slang is minder gevaarlijk, maar kan nog steeds een bedreiging vormen voor mensen.

Vonk : de slang is niet dodelijk, maar kan wel schadelijk zijn

De schildneuscobra is voornamelijk 's nachts actief en jaagt op kleine hagedissen en soms andere slangen.

Niet dodelijk

Ondanks dat de beet van deze cobra in de meeste gevallen niet dodelijk is, benadrukt Vonk er voorzichtig mee om te gaan.

Een beet kan ernstige schade aan de zenuwen veroorzaken en er is geen tegengif beschikbaar.

De ontsnapte cobra doet denken aan een zekere mamba

De ontsnapte cobra doet denken aan een ander incident, in Tilburg, waar een giftige mamba ontsnapte.

Die werd uiteindelijk na enkele dagen teruggevonden tussen de muren van de eigenaar.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u bang voor slangen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!