'Afzetten van Chan is onzin'

Article – 'Afzetten van Chan is onzin'

PARAMARIBO, 22 februari 2024 – In enkele Whatsappgroepen en op de meer openbare social media wordt er momenteel druk gespeculeerd over de mogelijk vervroegde opvolging van Chan Santokhi.

Geruchten

Er wordt geopperd dat Santokhi nog dit jaar formeel aangeklaagd zou kunnen worden in verband met zijn rol in de Pan American kwestie (daar is voor vele tonnen euro gefraudeerd met "gratis" woningen en goedkope gronduitgifte – redactie).

De, volgens bepaalde documenten, grote rol van Santokhi hierbinnen zou weer kunnen leiden tot zijn afzetting (ook minister Nurmohammed wordt genoemd – redactie).

De geruchten over de opvolging zijn nadrukkelijk geruchten

Verschillende prominente figuren binnen de VHP worden volgens de geruchten nu naar voren geschoven als potentiële, tijdelijke, vervanger om de leiding over Suriname te nemen tot de volgende verkiezingen in 2025.

Brunswijk

Tegen de algemene verwachtingen in, wordt er binnen deze politieke kringen echter beweerd dat vicepresident Ronnie Brunswijk niet voor de hand ligt als voorlopig nieuwe president

Al deze speculaties worden echter met grote twijfel ontvangen.

'Afzetten van Chan is onzin'

Wie volgt Sheriff op?
– wie staat klaar? –

Zelfs al zou de president op enige wijze betrokken zijn bij omvangrijke zaken van fraude en corruptie, dan is ons land niet in staat om genoeg zelfreinigende kracht te tonen, zo is de verwachting.

Voor een wat corruptie hoeft de president echt niet naar huis

Wanneer een massamoordenaar president kan worden, een veroordeelde ex-president vrijgeleide krijgt en een drugscrimineel vicepresident wordt, dan kan de huidige president zonder problemen blijven zitten – zo is de consensus.

Onduidelijke toekomst

De geruchten en speculaties dragen wel bij aan de toch al spelende onzekerheid binnen de politieke arena van Suriname.

Er klinken steeds openlijker vragen over de toekomst van het staatshoofd en de algehele stabiliteit van ons land.

De toekomst lijkt onzeker en dus klinken er meer vragen

Voor nu blijft het echter onzeker of er überhaupt stappen ondernomen zullen worden tegen Santokhi; de zaak ligt bij de rechter en die gaat daar over oordelen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moeten deze geruchten de kop in gedrukt worden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!