De vraag van vandaag : angst?

Article-question – De vraag van vandaag : angst?

PARAMARIBO, 24 februari 2024 – De vraag van vandaag is eenvoudig van opzet. Het bestaat uit één vraag en in de reacties kunt u daar antwoord op geven.

Heeft u zelf een leuke vraag? Laat het weten in de comments!

Achtergrond

President Santokhi heeft de afgelopen jaren een aantal mensen, die kritiek leverden op internet, laten opsporen en oppakken.

Ook heeft hij kranten gedreigd met rechtszaken en individuen voor de rechter gesleept als hun mening hem niet aanstond.

De persvrijheid in ons land gaat aantoonbaar achteruit

Op de "persvrijheid index" is ons land sinds 2020 een aantal plaatsen gedaald en ook het buitenland maakt zich openlijk zorgen over de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting.

Nurmohammed

Tot nu toe stond Santokhi alleen in zijn repressies, maar ook andere toppers uit zijn regering geven nu aan dat "het volk" moet oppassen met wat ze zegt.

Bijvoorbeeld Ramdin, Ramadhin, Raghoebarsing en recentelijk Nurmohammed.

Nurmohammed belooft mensen op te gaan laten pakken

De laatste meldde, naar aanleiding van de PanAm kwestie waar hij – samen met Santokhi – hoofdverdachte is, het volgende;

Nurmohamed maakte tegen de pers duidelijk dat hij op geen enkele manier zal toestaan dat personen, waaronder bepaalde media, nep-journalisten, niet-erkende experts en burgers op sociale media, kritiek leveren.

Ook wil hij het verboden stellen om (onjuiste) informatie te verspreiden dat zijn ministerie, of hem in persoon, in een kwaad daglicht plaatst.

Hij zou bezig zijn met een team dat juridische maatregelen gaat treffen, en garandeert dat alle instanties en personen "getroffen" zullen gaan worden.

Deze app krijgt veel kritiek van haar lezers dat deze "tegen de regering" zou zijn. Het enige dat de app echter doet, is het brengen van nieuws en een podium bieden hierover te praten.

De app brengt nieuws, maar is niet tegen een regering

De vraag van vandaag is gebaseerd op uitspraken en ontwikkelingen van afgelopen week, en daarom is gekozen deze uit te lichten. Dat is niet gedaan om de VHP (of wie dan ook) in een kwaad daglicht te stellen, maar omdat de app nu eenmaal nieuws brengt en vragen stelt.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Voelt u zich nog vrij om te praten over ons land?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!