Santokhi : 'meer lijfwachten nodig'

Article – Santokhi : 'meer lijfwachten nodig'

PARAMARIBO, 25 februari 2024 – Volgens het staatshoofd hebben belangrijke mensen en hoogwaardigheidsbekleders meer lijfwachten nodig, en dus worden deze – na aanstelling van een nieuwe commissie – binnenkort opgeleid.

Bodyguards

Het opleiden van nog meer persoonlijke beveiligers en lijfwachten is volgens Chandrika een belangrijke stap in de versterking van de nationale veiligheid van ons land.

Er moeten met spoed meer bodyguards gaan komen

Voor het aantrekken van de aanvullende reeks bodyguards is eind deze week een speciale wervings– en selectiecommissie geïnstalleerd op het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Commissie

Deze nieuwe commissie heeft als hoofdtaak het voorbereiden, begeleiden en controleren van het proces om een nieuwe lichting lijfwachten en DNV-medewerkers aan te trekken.

Het DNV speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van ons land door het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën.

Directoraat Nationale Veiligheid
DNV Suriname

Het beleid is inhoudelijk nergens vastomlijnd beschreven, maar zou dreigingen moeten voorkomen. Ook is het idee dat men proactief anticipeert op mogelijke aanslagen wat betreft zowel de nationale veiligheid als de persoonlijke veiligheid van belangrijke personen.

Hoog opgeleid

Voor de effectieve uitvoering van de beschermende taken is het, volgens de president, essentieel dat het DNV beschikt over gekwalificeerd en goed opgeleid personeel.

Santokhi : 'meer lijfwachten nodig'

Beveiligers en bodyguards
– Langeman Produkties –

Deze nieuwe commissie zal daarom een gedegen proces opzetten voor de werving en selectie van nieuwe lijfwachten en persoonlijke beveiligers.

De mensen in de commissie gaan een sollicitatie publiceren

Het proces omvat het publiceren van een oproep tot sollicitatie en kijken wie er reageert.

De nieuwe rekruten zullen na hun basisopleiding verder worden opgeleid om aan de strikte criteria van het DNV – en de te beveiligen personen en objecten – te voldoen.

Heldere communicatie

President Santokhi heeft na benoeming van de commissie zijn waardering uitgesproken voor de toekomstige verdiensten van de geïnstalleerde mensen, die binnenkort pas aan de slag gaan.

Chan : helder, open en eerlijk communiceren is belangrijk

Het staatshoofd benadrukte tenslotte het belang van communicatie om het complexe en hoogwaardige wervingsproces te garanderen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou u een lijfwacht willen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!