Onvrede over cambio's groeit

Article – Onvrede over cambio's groeit

PARAMARIBO, 25 februari 2024 – De ergernis onder de bevolking wat betreft de vermeende oneerlijke handelswijzen van lokale wisselkantoren neemt flink toe.

Weinig valuta

De website GFC Nieuws berichtte over de toenemende ontevredenheid bij de burgers over het handelen van deze cambio's. Met name de – zo beweert men – oneerlijke beschikbaarheid van Amerikaanse dollars en euro's voor de verkoop.

Onvrede

Veel inwoners hebben geklaagd over de manier waarop deze wisselkantoren opereren.

Het voornaamste probleem is het tekort aan beschikbare Amerikaanse dollars en euro's voor klanten, terwijl de cambio's wel grote hoeveelheden van deze valuta's zouden inkopen.

Wanneer klanten toch valuta willen kopen, worden zij geconfronteerd met strenge beperkingen zoals een maximumbedrag van 100 tot 200 Amerikaanse dollar.

Puur bedrog

Een vrouw, die onlangs meerdere wisselkantoren bezocht in de hoop Amerikaanse dollars te kunnen kopen, beschreef de situatie als "een duidelijke vorm van bedrog" en vroeg zich af waarom de autoriteiten niet ingrijpen.

Een man die euro's wilde kopen, uitte ook zijn frustratie over de huidige situatie en noemde het "een grote afzetterij".

De cambio's geven aan dat er te weinig valuta op de markt is

Tegelijk is het totaal onduidelijk over er wel Amerikaanse dollars en euro's op voorraad zijn. De regering zwijgt in alle talen over de exacte, financiële situatie. De cambio's zelf geven daarbij aan afhankelijk te zijn van wat er op de markt wordt aangeboden en volgens hun is er simpelweg geen, of zeer weinig, aanbod.

Instabiel vooruitzicht

De groeiende ontevredenheid wijst volgens onafhankelijke, financiële waarnemers op een extreem volatiele (zeer instabiele en onbetrouwbare – redactie) valutamarkt.

Het gebrek aan beleid en communicatie maakt onzeker

Deze zou grotendeels veroorzaakt worden door gebrek aan communicatie en beleid, waardoor de beschikbaarheid en eerlijke verdeling van buitenlandse valuta steeds verder onder druk komt te staan.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u moeite om aan valuta te komen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!