PanAm : Brunswijk ondervraagd

Article – PanAm : Brunswijk ondervraagd

PARAMARIBO, 26 februari 2024 – Eind vorige week is vicepresident Brunswijk alvast, in tegenstelling tot president Santokhi en minister Nurmohammed, ondervraagd door de Anti-Corruptie Unit (ACU).

PanAm

In het onderzoek naar de kwestie van de Pan-American zaak is ABOP-leider Brunswijk door de ACU langdurig uitgehoord.

PanAm

In de geruchtmakende Pan-American Real Estate zaak is bewijs opgedoken waaruit zou blijken dat er enorme, onrechtmatige betalingen zijn gedaan van vele miljoen Amerikaanse dollars.

Hoofdverdachten in de kwestie zijn de president en zijn minister van OW.

Pan-American Real Estate
fraudezaak

Het verhoor komt nadat Brunswijk recentelijk zijn onschuld heeft benadrukt en aangaf dat president Santokhi niet de waarheid spreekt met betrekking tot zijn rol (die van Brunswijk – redactie) in de goedkeuring van de betaling aan Pan American.

Leugens

Brunswijk had eerder aangevoerd dat hij tijdens een vergadering van de regeringsraad had aangedrongen op het presenteren van de overeenkomst met de Public Private Partner (PPP) voordat de betaling werd goedgekeurd.

Brunswijk zou grote vraagtekens hebben gezet bij het plan

Hij heeft benadrukt dat de goedkeuring in zijn afwezigheid tijdens een van de vergaderingen van de regeringsraad plaatsvond.

'Iedereen wist het'

President Santokhi beweerde echter, direct nadat de documenten gelekt waren, dat iedereen van de regering (inclusief Brunswijk – redactie) volledig op de hoogte was en zijn / haar goedkeuring aan de betalingsconstructie had gegeven.

PanAm : Brunswijk ondervraagd

Geef toe!
– je weet alles –

Ook beweerde Chan dat er nooit vragen zijn gesteld en er vooraf niemand was die onderzoek naar de financiering wilde doen.

Volgens Chan is ook Brunswijk akkoord gegaan met het plan

De zaak ligt inmiddels bij de rechter en in het kader daarvan is Brunswijk nu ondervraagd.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat denkt u over deze hele kwestie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!