"Schaakspel begint, NDP wint"

Article – "Schaakspel begint, NDP wint"

PARAMARIBO, 26 februari 2024 – De Nationale Democratische Partij staat klaar om de regeermacht over te nemen en noemt Santokhi "de allerslechtste president" ooit.

Schaken

De NDP heeft aangekondigd dat het politieke schaakspel voor 2025 nu echt is begonnen.

Abrahams : Santokhi is onze slechtste president ooit

Hun ingenomen posities zouden zo sterk zijn, dat ze klaar zijn om de regeermacht over te nemen. Ook bekritiseerden ze de onze huidige president en noemen ze hem de slechtste president die Suriname ooit heeft gehad.

Abrahams

Bovenstaand statement werd gemaakt in het licht van de herdenking van de revolutie van 1980.

NDP-ondervoorzitter, Ramon Abrahams, benadrukte tijdens een herdenkingsceremonie dat de partij haar progressieve idealen blijft nastreven.

Hij riep op tot eenheid binnen de partij en benadrukte het belang van hun inzet.

Ramon Abrahams
ondervoorzitter NDP

Volgens Abrahams is al het werk niet alleen verricht voor de aankomende verkiezingen, maar juist voor alle toekomstige generaties.

Kritiek

Abrahams weerlegde geruchten over interne spanningen binnen de partij na de veroordeling van Desi Bouterse en bekritiseerde het beleid van de huidige regering, dat volgens hem heeft geleid tot verarming en polarisatie van het volk.

Hij prees Bouterse voor zijn bijdrage aan de harmonie tussen diverse bevolkingsgroepen in Suriname. Sylvana Afonsoewa, een prominente NDP'er, noemde de veroordeling van Bouterse een politiek proces en beweerde dat het de partij meer verenigd heeft.

De strafzaak van Bouterse zou puur politiek ingegeven zijn

De NDP heeft haar achterban opgeroepen om bij de volgende verkiezingen massaal op de partij te stemmen, met het doel de regeermacht over te nemen en de problemen in het land op te lossen.

De partij herinnerde aan de opdracht van de veroordeelde Bouterse om de verkiezingen te winnen met het maximaal aantal zetels.

Dit als onderdeel van hun streven naar een betere toekomst voor Suriname.

Bron : Keynews Suriname / geschreven door Suriname Nieuws


— UW MENING —

Ziet u in Abrahams de (spirituele) opvolger van Bouterse?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!