Weetje?! Straten in Rome

Weetje?! Straten in Rome

PARAMARIBO, 27 februari 2024 – Weetje?! gaat over willekeurige funfacts die altijd leuk zijn om te weten. Vandaag is tijd voor straten in Rome.

Straten in Rome

In het klassieke Rome waren de straten veel meer dan alleen maar paden voor vervoer; ze waren het kloppende hart van het stedelijke leven.

De meeste wegen waren bedekt met grote stenen, bekend als basilica, en hadden brede trottoirs voor de voetgangers. Deze straten waren vaak erg druk en luidruchtig, vol met handelaren, reizigers, en lokale bewoners.

straten in rome

De belangrijkste straat van allemaal was de Via Appia, een van de eerste wegen die specifiek gebouwd werd voor militair transport.

De constructie begon in 312 v.Chr. en verbond Rome met Capua (en later ook met Brindisi), wat cruciaal was voor de Romeinse expansie. Deze weg was zo belangrijk dat hij vaak "de koningin van de wegen" werd genoemd.

Drs. P
kenner van zaken

Naast hun praktische functie hadden de Romeinse straten ook een belangrijke sociale en economische rol. Ze waren de locatie van openbare baden, tempels, markten, en politieke bijeenkomsten.

Hierdoor waren de straten niet alleen verkeersaders binnen de stad, maar ook centrale punten van het openbare leven, waar burgers van alle rangen en standen elkaar konden ontmoeten en uitwisselen.

Bron : Drs. P / beeld : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wat weet u over straten in Rome?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!