🌎 Gila monster doodt man

Article – 🌎 Gila monster doodt man

PARAMARIBO, 28 februari 2024 – In Colorado / Amerika heeft een man het leven gelaten na de beet van een Gila monster, in Suriname zouden we het een kleine sapakara of grote kamra wintje (kamerwijf – redactie) noemen.

Zeldzame dood

De, overigens zeer zeldzame, dood heeft geleid tot een discussie over het houden van dit type reptiel als huisdier.

De beet van een Gila monster is zelden tot nooit dodelijk

Gila monsters staan bekend om hun opvallende kleurpatronen en over het algemeen rustige aard, wat ze een populaire keuze maakt onder reptielenliefhebbers. Ze zijn legaal te houden in de (meeste) Amerikaanse staten en zijn gemakkelijk verkrijgbaar via fokkers en reptielenbeurzen.

Gila monster

Christopher Ward, 34 jaar oud, overleed afgelopen vrijdag aan de gevolgen van een beet van zijn Gila monster.

Dit is mogelijk zelfs het allereerste dodelijke incident in de VS is met dit reptiel in bijna honderd jaar.

De beet van een Gila monster staat bekend om de intense pijn en bevat gif.

Dale DeNardo
professor

Volgens professor Dale DeNardo van de Arizona State University is de pijn vergelijkbaar met het houden van je hand tussen de autodeur, die je vervolgens hard dichtslaat.

De aanhoudende pijn houdt dagenlang aan en is vele malen erger dan de steek van een bij, wesp of zelfs schorpioen.

Winston

Het dodelijke Gila monster, genaamd Winston, beet zijn slachtoffer in de hand en liet niet los, wat resulteerde in braken en ademhalingsproblemen binnen enkele minuten.

De beet leidt tot overgeven, zuurstoftekort en soms de dood

Ondanks dat hij direct naar de spoedeisende hulp en intensive care ging, overleefde Ward het incident niet. Hij stierf minder dan vier dagen na de beet.

🌎 Gila monster doodt man

Gila monster
– populair in Amerika –

Online worden Gila monsters verkocht voor prijzen van "slechts" $1.200,– wat in Amerika de vraag opwerpt over de makkelijk toegankelijke handel in deze huisdieren.

Habitat

Hun natuurlijke habitat beslaat delen van Noord-Mexico, Arizona en tot in delen van Californië, Nevada, New Mexico en Utah.

Hoewel hun populatie soms als zorgwekkend wordt beschouwd, zijn ze niet beschermd als een bedreigde of uitstervende soort.

Gila monsters kunnen meer dan 20 jaar leven op een dieet van kleine knaagdieren en kwarteleieren, en brengen tot 95% van hun tijd ondergronds door in hun natuurlijke habitat.

Bron : Suriname Nieuws / beeld : Langeman


— UW MENING —

Zou u "gevaarlijke" huisdieren houden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!