"Ingrid Bouterse leider NDP"

Article – "Ingrid Bouterse leider NDP"

PARAMARIBO, 28 februari 2024 – Volgens geruchten uit de politieke wandelgangen zou zich een machtsstrijd afspelen binnen de gelederen van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Klokkenluider

Een klokkenluider heeft de geruchten bevestigd dat er in de NDP een strijd om de macht zou zijn losgebarsten.

Machtsstrijd

Aan de ene zijde staat een fractie die Jenny Simons, de ex-voorzitter van het parlement, voordraagt als de ideale kandidaat voor het voorzitterschap.

Tegenover deze groep staat een andere factie die Ingrid Bouterse, de vrouw van ex-president Desi Bouterse, steunt als de toekomstige leider van de NDP.

De betrokkenheid van Ingrid Bouterse binnen de NDP is in de recente periode significant toegenomen, mede dankzij haar populariteit tijdens de ambtstermijn van haar man.

Ingrid Bouterse is populair en draagt dezelfde achternaam

Haar opkomende rol suggereert volgens politieke waarnemers een (mogelijke) prominente positie voor haar binnen de partij.

Er wordt gesuggereerd dat bepaalde kringen binnen de NDP haar voorzitterschap actief bevorderen, ten koste van Jenny Simons.

Duidelijke toekomst

Volgens enkele insiders is er een duidelijke agenda met meerdere doelstellingen, waarbij het voornaamste doel het blokkeren van Jenny Simons als voorzitter lijkt.

"Ingrid Bouterse leider NDP"

Vrouwenstrijd
– wie wint? –

Deze strategie zou de deur openzetten voor andere potentiële kandidaten zoals Ashwin Adhin of Ingrid Bouterse; afhankelijk van de uitkomst van toekomstige verkiezingen en de interne politieke dynamiek in Suriname.

Een openbare, interne verkiezing zou voor de NDP goed zijn

De klokkenluider adviseert de NDP-leden wel om aan te dringen op het spoedig houden van een voorzittersverkiezing, om zo transparantie en democratische waarden binnen de partij te handhaven.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

U moet kiezen... Ingrid of Jenny?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!