Promes opgepakt in Dubai

Article – Promes opgepakt in Dubai

PARAMARIBO, 29 februari 2024 – SuriNed Quincy Promes is opgepakt en zit vast in Dubai, omdat hij dacht onaantastbaar te zijn buiten de landsgrenzen van Rusland, waar hij woont en werkt.

10 jaar cel

De voetballer, die voor bijna 10 jaar aan celstraf in Nederland moet uitzitten vanwege drugs– en geweldgerelateerde delicten, was in de golfstaat vanwege een trainingskamp van zijn voetbalclub, Spartak Moskou (hij is gevlucht naar Rusland om vervolging te ontkomen – redactie).

Ook zou hij, voor één avond, een date hebben geregeld met de in Amerika bekende rapster Dream Doll.

Promes had een onenight-stand in Dubai en is nu opgepakt

De onenight-stand kan Promes duur komen te staan, omdat hij inmiddels door de douane in Dubai in de boeien is geslagen; blijkbaar heeft Nederland een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd en heeft het land in de woestijn daar gehoor aan gegeven.

Iets waar Promes naar alle waarschijnlijkheid niet op had gerekend, aangezien hij dacht onaantastbaar te zijn voor de Nederlandse politie en justitie.

Gevangenis

Meerdere bronnen in Rusland hebben inmiddels bevestigd dat de aanvaller (in voetbal, niet vanwege het geweld tegen zijn familie – redactie) uiterlijk vandaag met zijn team had moeten terugkeren naar het winterse Moskou.

Grenscontrole

Hij zou in blinde paniek meerdere vluchten hebben laten regelen door zijn bodyguards en persoonlijke assistenten, maar werd op geen van de vluchten gesignaleerd.

De veroordeelde drugscrimineel en geweldenaar werd bij de grenscontrole in Dubai direct geweigerd en geboeid naar het politiebureau gebracht.

Hij zit nu al urenlang vast op het politiebureau en kon daardoor ook niet mee met de tweede, en zelfs derde vlucht terug naar Moskou.

Moord en drugs

Vorig jaar werd Promes veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor het neersteken van zijn neef (hij probeerde zijn onderbeen levend te amputeren – redactie) en recentelijk kwam daar nog eens zes jaar bij wegens aan toonbare betrokkenheid bij cocaïnehandel.

De SuriNed moet nog voor bijna negen jaar de bak in

Mocht Promes in Dubai moeten blijven en dus niet naar Rusland kunnen vliegen, dan vergroot dit de kans dat hij zijn straf zal moeten uitzitten.

Promes opgepakt in Dubai

Pech voor Promes?
– vast in Dubai –

Nederland en Rusland hebben geen uitleveringsverdrag, maar Nederland heeft wel een (beperkt) uitleveringsverdrag met Dubai. Dit opent voor de Nederlandse justitie de mogelijkheid dat Promes alsnog wordt uitgeleverd.

Promes was vergeten dat Dubai hem wel kan uitleveren

Ook is er nog een kans dat Promes zich in het nachtleven van Dubai heeft misdragen, en om die reden is opgepakt.

Wat er exact speelt en of hij vrijkomt, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van Promes?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!