Promes uitgeleverd?

Article – Promes uitgeleverd?

PARAMARIBO, 1 maart 2024 – Slecht nieuws voor drugscrimineel, geweldenaar en voetballer Quincy Promes.

Opsporing

De SuriNed, die in Nederland bijna tien jaar celstraf moet uitzitten vanwege zijn betrokkenheid bij poging tot doodslag en drugshandel, zit sinds gisteren vast in Dubai waar hij "op date was".

Uitlevering

De douane in Dubai merkte op dat hij internationaal gezocht werd en omdat de Verenigde Arabische Emiraten een (beperkt) uitleveringsverdrag met Nederland kennen, wordt er nu over zijn daadwerkelijke uitlevering onderhandeld.

Promes is gevlucht naar Rusland, maar daar heeft men het niet zo op mensen van zowel Afrikaanse afkomst als drugscriminelen; ondanks herhaalde verzoeken van zijn kant is hij dus nog steeds geen Rus geworden.

Promes wil graag Rus worden, maar dat schiet niet echt op

Rusland levert haar onderdanen nooit uit, maar omdat Promes de Nederlandse nationaliteit heeft, loopt hij nu het levensgrote gevaar om via Dubai alsnog in de Nederlandse cel te belanden.

Justitie

Het Nederlandse Openbaar Ministerie is momenteel druk in overleg met de Verenigde Arabische Emiraten, wat de detentie van Quincy Promes betreft.

De voetballer, die onlangs in Nederland een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd kreeg, wordt momenteel vastgehouden vanwege een "lokale overtreding", zoals gisteren al werd vermoed door deze app (zoals bijvoorbeeld agressief en verboden gedrag in het nachtleven, rijden onder invloed, het bezoeken van prostituees, etc... – redactie).

Ondanks een 'reisverbod' vertrok Promes toch naar Dubai

Na berichtgeving over de arrestatie van de 32-jarige Promes, heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie op vrijdag direct contact gezocht met de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Overtreding

Volgens Russische media zou het incident gerelateerd zijn aan een verkeersongeval.

Promes bevond zich met zijn team in Dubai voor een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Bij zijn poging terug te keren werd hij op het vliegveld gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau.

De aanvaller, die ook vijftig keer uitkwam voor het Nederlands elftal, werd tijdens dit trainingskamp in Nederland veroordeeld voor zijn rol in cocaïnesmokkel.

Nederland zit er bovenop en eist dat Promes gevangen wordt

Deze arrestatie volgt kort op een eerdere veroordeling van Promes voor zware mishandeling, waarvoor hij anderhalf jaar celstraf kreeg. Hij werd schuldig bevonden aan het steken van zijn neef in de knie tijdens een familiefeest.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Snapt u dat hij zo veel risico neemt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!