Humberto over Promes

Article – Humberto over Promes

PARAMARIBO, 2 maart 2024 – De in Nederland bij velen geliefde televisiepresentator Humberto Tan heeft zo zijn bedenkingen over de mogelijke oorzaak achter de arrestatie van drugscrimineel en SuriNed Quincy Promes in Dubai.

Vast in Dubai

Quincy Promes, die recent in Nederland tot een gevangenisstraf van bijna tien jaar werd veroordeeld (vanwege een zeer gewelddadig steekincident en de betrokkenheid bij enorme transporten van cocaïne – redactie), leeft normaal gesproken geïsoleerd en ondergedoken in Rusland.

Dubai

Op dit moment zit Promes al enkele dagen vast in Dubai, omdat hij tijdens een trainingskamp op het vliegveld werd gearresteerd. Dit gebeurde vanwege een lokale verkeersovertreding, waarna het Nederlandse Openbaar Ministerie direct om zijn uitlevering heeft verzocht.

Openbaar Ministerie
op jacht naar Promes

De reactie in Rusland op deze situatie lijkt nogal laconiek en niemand kan zich daar echt druk maken om het lot van de SuriNed.

Promes veroorzaakte een aanrijding en reed vervolgens door

Volgens RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens is het team zonder Promes teruggevlogen naar Moskou nadat hij meerdere keren werd geweigerd aan boord.

Aanvankelijk was het onduidelijk waarom, maar later bleek dat hij betrokken was bij een auto-ongeluk en vervolgens was doorgereden zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

Theorie van Tan

Als Rusland zo onverschillig reageert, zou er dan meer aan de hand kunnen zijn? Humberto Tan sluit dit niet uit.

Complottheorie?

Ik heb een vreemd voorgevoel over deze zaak. Spartak Moskou is meerdere keren naar het buitenland gereisd zonder Promes, vanwege het risico dat de crimineel loopt.

Nu gaat hij plotseling wel mee, raakt betrokken bij een ongeluk en kan direct worden uitgeleverd... ik vermoed bijna dat ze van hem af willen.

Humberto Tan
televisiepresentator

Journalist Olaf is sceptisch over deze complottheorie: "Het zou een erg vreemde manier zijn om van hem af te komen. Je zou ook simpelweg een contract kunnen beëindigen."

Promes is weer "vrij" maar mag Dubai niet verlaten

Hij voegt eraan toe dat Promes inmiddels op vrije voeten is, maar Dubai niet mag verlaten. Nederland doet nu op diplomatiek hoog niveau haar inspanningen om hem zo snel mogelijk uitgeleverd te krijgen.

Bron : Suriname Nieuws : beeld (pro mes) Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Verdenkt u Promes van schuldigheid?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!