Bigidagoe dansend begraven

Article – Bigidagoe dansend begraven

PARAMARIBO, 2 maart 2024 – De afscheidsplechtigheid van SuriNed crimineel (en rapper – redactie) Bigidagoe, die onlangs is vermoord, heeft in Nederland beperkte aandacht gekregen.

Afrekening

Volgens de organisator van de uitvaart waren er iets van vijfhonderd mensen aanwezig bij de bijeenkomst in Amsterdam-Zuidoost, en verliep het afscheid in alle kalmte.

Begrafenis

Er zijn dus niet nog meer mensen neergeschoten, waar de organisatie vooraf wel bang voor was, gezien de criminele (drugs-)achtergrond van Bigidagoe en het feit dat er binnen het circuit veel met elkaar wordt "afgerekend".

Bigidagoe riep zelf vaak op tot het vermoorden van andere "rappers", verheerlijkte geweld en was al vaker het doelwit van een aanslag.

Er was online ook wel wat belangstelling voor de uitvaart, waarbij ongeveer 25.000 mensen de dienst via een livestream probeerden te volgen.

Deze was nogal amateuristisch en knullig in elkaar gezet, waardoor de livestream meerdere keren stotterde en stopte.

De politie was gewapend, er waren honden en paarden

De politie, die massaal bewapend met paarden en honden aanwezig was, heeft laten weten dat de uitvaartceremonie zonder incidenten heeft plaatsgevonden.

Dit was vooral te danken aan de aanwezigheid van ontzettend veel goed getrainde en gewapende politieagenten.

Afscheid

Tijdens de uitvaart was er ruimte voor toespraken, gebeden en muziek, ook werd een luid applaus voor crimineel en geweldenaar Bigidagoe gegeven.

De grote hond werd traditioneel begraven volgens de normen en waarden van de Surinaamse creolen. Vanwege zijn enorme gewicht en omvang waren er meer dragers dan normaal nodig, die al dansend met zijn kist op de schouders naar de begraafplaats liepen.

Bigidagoe dansend begraven

Rapper Bigidagoe
– op weg naar de hemel? –

Nabestaanden hadden de gelegenheid om een laatste eer te bewijzen aan de misdadiger voordat zijn kist naar zijn laatste rustplaats op begraafplaats Westgaarde werd gebracht.

De crimineel, wiens echte naam Danzel Silos is, werd zeer vroeg in de ochtend doodgeschoten bij een partycentrum in Amsterdam-Sloterdijk.

Link met Suriname

Een 20-jarige man uit Amsterdam is in verband met de schietpartij aangehouden op een vliegveld in Parijs.

De vermoedelijke moordenaar wilde naar Suriname vluchten

Hij zou direct na de moordpartij hebben geprobeerd naar Frans-Guyana te vluchten om via daar naar Suriname af te reizen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u liefhebber van rapmuziek?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!