Nieuwe corruptiezaak? Hotel Babylon

Article – Nieuwe corruptiezaak? Hotel Babylon

PARAMARIBO, 4 maart 2024 – Hardnekkige geruchten uit de hoek van zowel de NDP als wat kleinere oppositiepartijen beweren dat er flink corrupt is gehandeld bij de verkoop van hotel Babylon.

6 miljoen USD

Hotel Babylon (Lalla Rookhweg / Parbo – redactie) heeft al jaren moeite om een goede bezettingsgraad te krijgen en zou voor ongeveer 5,8 miljoen US dollar verkocht zijn aan het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (onder leiding van minister Mac Andrew – redactie).

De aantijgingen zijn nadrukkelijk mofo koranti, afkomstig uit de politieke wandelgangen, maar benoemen stelselmatig de directe betrokkenheid van een zeer naaste medewerker van president Santokhi.

Een medewerker van de president zou bemiddelaar zijn

Deze persoon zou als bemiddelaar hebben opgetreden tussen de vorige hoteleigenaar en het bewuste ministerie. Indien de verhalen kloppen, is dat een ernstig conflict of interest, of in goed Nederlands een flink belangenconflict.

Friends & family

Volgens de geruchten zou de eigenaar van het hotel persoonlijk 1,8 miljoen USD dollar ontvangen en wordt de rest van het bedrag (4 miljoen USD – redactie) via het ministerie verdeelt onder de overige betrokkenen.

Deze constructie wakkert volgens de NDP-leden de vrees voor nepotisme en misbruik enkel aan.

Er zou nu bewust "gelekt" worden om schade aan te brengen

Enkele DNA-leden die uit de school zijn geklapt, melden op anonieme basis,dat deze informatie met opzet juist nu wordt geopenbaard in een poging de zittende regering in diskrediet te brengen.

Er is om opheldering gevraagd bij het beschuldigde ministerie, maar deze heeft er voor gekozen niet te antwoorden op enkele vragen vanuit de app.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Had u eerder van Hotel Babylon gehoord?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!