✉️ Brand : hulp buitenland?

Article – ✉️ Brand : hulp buitenland?

PARAMARIBO, 4 maart 2024 – Suriname verkeert in een ernstige crisis als gevolg van aanhoudende rookoverlast door bosbranden, voornamelijk tijdens de droge periode.

Zwaar getroffen

Grote delen van het land, waaronder Nickerie, Wanica, Commewijne en Para, worden zwaar getroffen.

Scholen sluiten, mensen worden massaal weggedreven

In Nickerie is de situatie zelfs uitgeroepen tot een ramp, waarbij scholen gesloten zijn en ziekenhuizen overbelast raken door een toestroom van patiënten met ademhalingsklachten en andere gezondheidsproblemen.

De autoriteiten in Suriname lijken niet over de expertise en middelen te beschikken om deze crisis effectief aan te pakken.

Dit leidt tot groeiende bezorgdheid onder de bevolking, vooral omdat de gezondheid van burgers, met name kinderen en ouderen, ernstig in gevaar is door de voortdurende blootstelling aan de rook.

Het is daarom van het grootste belang dat de Surinaamse regering onmiddellijk buitenlandse hulp inroept.

✉️ Brand : hulp buitenland?

Bosbrand Wageningen
– impressie Langeman –

Deze hulp kan bestaan uit expertise op het gebied van bosbrandbestrijding en luchtvervuiling, evenals medische ondersteuning voor degenen die getroffen zijn door de rook.

Grote risico's

De gezondheidsrisico’s van langdurige blootstelling aan rook mogen niet worden onderschat. Het inademen van rook kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder ademhalingsproblemen, hart– en vaatziekten en zelfs vroegtijdige sterfte.

Als je het zelf niet kan, moet je hulp van anderen inroepen

Deze huidige crisis benadrukt de dringende noodzaak voor de Surinaamse regering om actie te ondernemen en alle beschikbare middelen aan te wenden om de situatie onder controle te krijgen.

De internationale gemeenschap wordt opgeroepen om solidariteit te tonen en Suriname te steunen in deze moeilijke tijd!

Bron : N. Mohari / via GFC Nieuws


— UW MENING —

Welk land zou ons moeten helpen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!