Regering viert brug

Article – Regering viert brug

PARAMARIBO, 5 maart 2024 – Feest in Suriname, want onder toeziend oog van de president – net terug uit het buitenland – en meerdere ministers is een nieuwe brug opgeleverd.

Romanaweg

Het gaat hier nog niet om een brug over bijvoorbeeld de Corantijn, maar een betonnen brug van ongeveer vier meter in lengte die de Romanaweg in Wanica wat beter toegankelijk maakt.

President Chandrikapersad Santokhi en minister Nurmohammed (van Openbare Werken) waren zeer opgetogen over de oplevering welke volgens hun een bewijs was van het hoge niveau waarop het ministerie werkt.

Dankzij de, volgens hemzelf, bezielende inzet van Nurmohammed zou het ministerie van een "failliete instelling" nu winstgevend zijn geworden met internationaal respect vanwege megaprojecten als deze brug (de vorige was van hout – redactie).

De Romanaweg in het district Wanica is dankzij de betonnen brug nu verbonden met de Indira Gandhiweg. Een teken van de enorme voorspoed en ontwikkeling die de huidige regering ons heeft gebracht, namens een verklaring van diezelfde regering.

Toppers

Het project, dat op 4 maart 2024 werd voltooid, vond plaats in het bijzijn van excellentie de president Chandrikapersad Santokhi en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, samen met nog meer toppers, commissieleden en stakeholders.

De realisatie van deze brug is een antwoord op een lang bestaande wens van de lokale gemeenschap.

Het houten bruggetje is nu grotendeels van beton gemaakt

Voorheen was de verbinding over het water een houten constructie en nu van beton.

President Santokhi benadrukte tijdens de goed bezochte ceremonie dat het professionele beleid van zijn uitmuntende regering gericht is op duurzame ontwikkeling.

De verbetering van de infrastructuur is een van de prioriteiten van de regering.

Minister Nurmohamed lichtte toe dat het ministerie van Openbare Werken landelijk aan het moderniseren is en projecten oplevert.

Onder zijn leiding is er grote vooruitgang te zien ten opzichte van de situatie in juli 2020, toen het ministerie nog als failliet beschouwd werd. Dat was de schuld van de NDP, volgens de topper.

Dankzij Nurmohammed functioneert het ministerie weer

De minister benadrukte het belang van het voltooien van projecten en niet alleen het starten ervan.

Genodigden

Bij de oplevering van de kleine brug waren onder meer aanwezig;

Diverse burgers hadden eerder een verzoek ingediend voor de constructie van een betonnen brug, wat na onderzoek door het hardwerkend ministerie is gerealiseerd.

Tientallen mensen woonden de opening van de brug bij

Naast de brug is er ook aandacht besteed aan het ontwateringssysteem, al bleek daar niet veel mee gedaan.

Het contract voor dit project werd vlak na aantreden van Santokhi ondertekend met aannemer Twahier Ajoeb, een oude bekende van de president.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u deze brug wel eens gebruikt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!