Minister : 'pers liegt over hotel'

Article – Minister : 'pers liegt over hotel'

PARAMARIBO, 6 maart 2024 – Minister Steven Mac Andrew (AWJ) heeft in felle bewoordingen uitgehaald naar de "liegende pers die zoals gewoonlijk van niets weet".

Leugens!

De minister heeft het volk duidelijk gemaakt dat de overheid inderdaad een compleet hotel – met bedden, zwembad, televisies en koelkasten – heeft verworven aan de Lalla Rookhweg nummer 25.

"Zoals altijd liegt men weer over van alles en nog wat"

Maar dit hotel is aangeschaft voor een "koopje" van slechts 3,2 miljoen euro en niet 5 zoals werd beweerd in de media (er is gespeculeerd dat het resterende bedrag van 1,8 miljoen onderhands naar de verkoper is gegaan – redactie).

Het bewuste gebouw, beter bekend als Hotel Babylon, is bedoeld als de nieuwe vestiging voor het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

Lening

Er werd al enige tijd druk gespeculeerd op sociale netwerken over de aankoopprijs van het gebouw, met geruchten die een bedrag van ongeveer 5 miljoen euro noemden.

Minister Mac Andrew heeft deze "vuile leugens" echter krachtig weerlegd door te verklaren dat er niet meer dan 3,2 miljoen euro is geleend voor het pand.

Steven Mac Andrew
hoteleigenaar

Voorheen was het ministerie van AWJ gevestigd in een pand aan de Eddy Brumastraat, waarvan de huurprijs schrikbarend zou zijn gestegen van SRD 180.000,– naar SRD 1,5 miljoen per maand.

De huidige huur zou met 750% zijn gestegen

Deze stijging zou neerkomen op een verhoging van bijna 750% wat bij velen de wenkbrauwen heeft doen fronzen. Ook blijkt dat het hotel al in 2022 gekocht had moeten worden, toen er nog geen sprake was van deze "verhoging" (wat de argumentatie van de minister ondergraaft – redactie).

De minister weigerde hierover te antwoorden op gestelde vragen vanuit de pers.

Goed minister

"Ik ben niet een minister die jaarlijks SRD 18 miljoen aan een verhuurder gaat betalen."

"Zo veel geld neerleggen, terwijl mijn beleidsprogramma’s te kampen hebben met een tekort aan alle financiële middelen", verklaarde Mac Andrew in het parlement.

Minister : we hebben geen geld, dus ik betaal USD 3 miljoen

"Ik ben een goed minister en doe het beste voor dit land", besloot de topper.

Overzicht van zaken

Al met al lijkt het de aanschaf aan de ene kant op een noodgreep, terwijl de lening ook al in de boeken van 2023 blijkt te zijn weggewerkt.

Nieuwe lening

De aankoop van het huidige pand is blijkbaar ook al goedgekeurd in een raadsvoorstel, met de lening geregeld via een hypotheek bij Trustbank Amanah.

De eerste betaling werd reeds gedaan in december 2023, met het aankoopbedrag opgenomen in de begroting van 2023 en het resterende bedrag in de begroting van 2024.

De nieuwe lening is goedgekeurd en in de boeken verwerkt

Minister Mac Andrew hoopt dat de overdracht op 26 maart een feit zal zijn, waardoor de verhuizing in april kan beginnen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van de aanschaf van het hotel, inclusief inboedel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!