Chan even 'wereldnieuws'

Article – Chan even 'wereldnieuws'

PARAMARIBO, 6 maart 2024 – Voor het eerst in de geschiedenis was president Chandrikapersad Santokhi heel even "wereldnieuws" op internet.

Stormloop

Direct nadat het nieuws bekend werd dat hij een rechtszaak had verloren, ontploften kortstondig alle zoekresultaten op Google.

'De lange arm uit Suriname is wereldwijd niet heel krachtig'

Zijn poging om een Nederlandse ondernemer internationaal te vervolgen was mislukt, aangezien de rechter van oordeel was dat hij als privépersoon dezelfde rechten had als elke andere burger.

Chan even 'wereldnieuws'

Zoekresultaten Google
– president Santokhi –

Dit nieuws zorgde voor een kleine stormloop op al het nieuws uit Suriname, waardoor zowel de uitspraak (als wat oudere artikelen) als eerste werden getoond voor iedereen die wereldwijd zocht op "president Santokhi".

Suriname

President Santokhi van Suriname had op persoonlijke titel in Nederland een zaak aangespannen in een poging het boek te laten censureren.

Zojuist heeft de Nederlandse rechter echter besloten dat het boek niet hoeft te worden aangepast, waarmee de lange arm van Suriname in Nederland is afgeslagen.

Samenvatting Suriname
via Google

Opvallend is dat de zoekpagina zelfs openende met de melding dat Santokhi bijna als een dictator om zich heen had geslagen en dat de rechter in Nederland deze aanval met democratische principes wist af te slaan.

Lange termijn schade

Al met al lijkt de schade aan Suriname door de hele vervolging, het verbod, oppakken van mensen en verhoren van "getuigen" redelijk desastreus uit te pakken voor het ondernemersvertrouwen.

Ondernemers zien nu direct dat ze vervolgd kunnen worden

Uiteindelijk zullen de zoekresultaten wel weer zakken op Google, maar voorlopig ziet elke ondernemer – op zoek naar informatie over ons land – dat hij Suriname maar beter even kan ontwijken.

Chan even 'wereldnieuws'

Sheriff Santokhi
– wereldnieuws voor even –

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u het verstandig dat Chan naar de rechter stapte?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!