Onvrede over winkeltijden

Article – Onvrede over winkeltijden

PARAMARIBO, 7 maart 2024 – Gretl Wolfram, vertegenwoordiger van de Winkeliers– en Ondernemersvereniging Suriname, heeft kritiek geuit op de aankondiging door minister Rishma Kuldipsingh betreffende de sluitingstijden voor winkeliers.

Vroeger dicht

De regering heeft besloten dat winkels niet later dan 22.00 uur mogen openblijven, een maatregel die bedoeld is om de toenemende criminaliteit tegen te gaan.

Als de winkels eerder sluiten, neemt criminaliteit juist toe

Dit beleid wordt gezamenlijk door het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Justitie en Politie uitgevoerd.

Criminaliteit

Juist doordat de winkels veel eerder dichtgaan, gaat de criminaliteit verergeren – zo is de gedachte bij velen.

Als winkels eerder sluiten, worden straten minder goed verlicht, is er geen sociale controle, loopt niemand over straat en is er dus meer vrijspel voor kwaadwillenden.

Wolfram benadrukt dat, hoewel de intentie achter deze maatregel goed bedoeld is, het de kleine ondernemers benadeelt en criminaliteit kan aanwakkeren (niet bij winkels, maar bij woningen – redactie).

Minder omzet

Veel kleine restaurants en winkels genereren juist in de avonduren meer omzet dan overdag, wanneer de grotere, uitgebreider gesorteerde zaken al gesloten zijn.

De beperkte openingstijden zouden dus resulteren in minder inkomsten voor deze ondernemers.

Een hele beroepsgroep wordt nu vakkundig failliet gemaakt

Wolfram pleit voor een verhoging van de politie-surveillance in plaats van het beperken van de openingstijden. Dit zou niet alleen helpen de criminaliteit te verminderen, maar ook de kleine ondernemers toestaan hun inkomsten te behouden.

Onvrede over winkeltijden

Nieuwe sluitingstijden
– meer chaos en criminelen? –

Daarnaast suggereert ze dat er ook andere manieren moeten zijn om zowel de veiligheid te waarborgen als de winkels langer open te houden.

Het probleem zal zich nu verplaatsen, en niet gaan oplossen

Het verbod op het laat rondhangen bij winkels, wat deel uitmaakt van het nieuwe beleid, zal waarschijnlijk niet leiden tot minder geluidsoverlast.

De groepen zullen zich gewoon verplaatsen naar erven, bosschages en afgelegen percelen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gaat u na 22:00 uur nog de straat op?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!