Oud nieuws Chan : 'minder reizen'

Article – Oud nieuws Chan : 'minder reizen'

PARAMARIBO, 8 maart 2024 – President Chan Santokhi heeft besloten dat ministers en ambtenaren alleen zeer noodzakelijke dienstreizen mogen ondernemen.

Herhaling

Wie een goed geheugen heeft, zal deze maatregel (of "belofte") bekend voorkomen. Had de president niet al eerder zulke toezeggingen gedaan aan het volk van Suriname?

De belofte van vandaag werd twee jaar geleden ook gedaan

Jawel, ongeveer anderhalf jaar geleden – op 15 augustus 2022 – beloofde de president exact hetzelfde en dankzij het zeer uitgebreide archief van de app is het oude bericht snel teruggevonden.

Oud nieuws Chan : 'minder reizen'

Reisbelofte Chan
– augustus 2022 –

Er moest meer aandacht naar Suriname gaan, reizen werd beperkt en alleen als het zeer noodzakelijk was waren er uitzonderingen op deze regel.

Sindsdien is er nog nooit zo veel, vaak en ver gereisd als voorheen.

Oud nieuws Chan : 'minder reizen'

Reisbelofte Chan
– maart 2024 –

Nu, anderhalf jaar later, wordt precies dezelfde belofte van stal gehaald. Zelfs de opmerking van Ramdin dat je "tegenwoordig met Zoom op afstand kan overleggen" (dat kan sinds 2011 – redactie) werd in 2022 ook gedaan.

Zowel Chan als Ramdin beloven exact hetzelfde als eerst

Enig verschil is ditmaal wel dat de president in 2022 aangaf dat "de reisbeperking voor iedereen van kracht was, behalve voor zichzelf".

Deze clausule zit er ditmaal niet in en wellicht maakt dat het verschil?


Om de huidige belofte in perspectief te zetten, wordt het oude persbericht met exact dezelfde belofte hieronder nogmaals afgedrukt.

Oud nieuws Chan : 'minder reizen'

Presidentieel vliegtuig
– ready for take-off –

Dienstreizen van regering direct aan banden gelegd


Maandag, 15 augustus 2022 – President Chan Santokhi heeft instructies over dienstreizen aangescherpt.

Na de Covid-19 pandemie is een toename bij dienstreizen van ministers en ambtenaren geconstateerd.

Chan : niemand mag meer reizen, behalve ikzelf

Wat betreft de niet urgente dienstreizen gelden op basis hiervan de volgende afspraken. Vanwege de financiële ruimte zullen alleen urgent noodzakelijke ministeriële en ambtelijke dienstreizen worden goedgekeurd.

Uitzondering president

Op de getroffen maatregel gelden de volgende uitzonderingen:

Indien goedgekeurd, zullen regeringsdelegaties tot het minimum worden beperkt. Ook gesponsorde reizen zijn onderhevig aan goedkeuring, bijvoorbeeld ministeriële vergaderingen, trainingen, oriëntatie bezoeken.

Zoom als optie

Bezoeken om formaliteiten te verrichten, waar een diplomatieke missie van Suriname gevestigd is, zullen gedelegeerd worden aan de ambassadeur of Permanente Vertegenwoordiger.

Ramdin in 2022 en 2024 : "we gaan via Zoom werken"

Waar mogelijk en zinvol, is de instructie om gebruik te maken van virtuele opties, zoals Zoom, om deel te nemen aan de vergaderingen.

Bron : starnieuws / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kunt u zich alle beloften nog herinneren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!