Chan zoekt blije mensen

Article – Chan zoekt blije mensen

PARAMARIBO, 14 maart 2024 – President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren een vergadering bijgewoond waarin de prestaties en voortgang van zijn Integrale Sociale Programma (ISP) werden gepresenteerd.

Voortgang

De bijeenkomst werd gehouden in de vergaderruimte van het presidentieel kabinet.

Grote groepen mensen zouden enorm ondersteund worden

Behalve het bespreken van alle prestaties, was het ook een kans voor projectmanager Mark Rommy om zo de nieuwste ontwikkelingen te presenteren aan ons staatshoofd.

Presentatie

Er werden, via een audiovisuele presentatie, updates gedeeld die licht wierpen op de grote ondersteuning van deelnemers aan het sociaal programma.

Een belangrijk punt van de discussie was de versterking van de koopkracht, die als een centraal doel van het ISP werd beschouwd.

Hieronder vallen initiatieven zoals het Food Basket-project en het verstrekken van brood.

Integrale Sociale Programma
ISP Suriname

Daarnaast werd het cruciale belang van effectieve communicatie naar de samenleving toe benadrukt, met als doel ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie de burgers daadwerkelijk bereikt.

Kritiek IMF

De feedback van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in december vorig jaar, waarbij aangegeven werd dat de sociale uitkeringen achterbleven, werd ook besproken.

Het IMF is ontevreden over het sociale beleid van de regering

Los daarvan heeft het IMF meerdere malen aangekaart dat het programma feitelijk verkeerd wordt uitgevoerd, omdat de grote bezuinigingen niet terugvloeien in de samenleving (in de vorm van werkverschaffing, opleidingen en bijvoorbeeld sociale programma's – redactie)

Sindsdien is er in samenwerking met de ISP-werkgroep hard gewerkt om deze achterstand in te halen. Chan beloofde de sociale uitkeringen op te schroeven naar minimaal SRD 5.000.000.000,-

Santokhi beloofde SRD 5.000.000.000,– aan uitkeringen

Het bedrag van SRD 5 miljard is een harde eis die het IMF heeft gesteld in ruil voor het vergroten van de nationale schuld (de bedragen die ons land van het IMF ontvangt zijn feitelijke extra leningen – redactie).

Transparantie

Projectmanager Rommy wees op de noodzaak van goede samenwerking en open communicatie, daarbij roemde hij vooral de grote transparantie van deze regering.

De goede communicatie zou volgens hem vooral van groot belang zijn met betrekking tot gevoelige onderwerpen zoals de afschaffing van de elektriciteitssubsidies.

Chan wil vooral mensen gaan horen die blij met hem zijn

President Santokhi meldde de projectleider dat het belangrijk is om burgers te zoeken die zijn beleid goed vinden (positieve getuigenissen – redactie). Met hun uitlatingen wil het staatshoofd de effectiviteit en serieuze toewijding van het regeringsprogramma bewijzen aan de kritische bevolking.

Bewustzijn vergroten

Het vergroten van het bewustzijn en het verstrekken van gedetailleerde informatie is tenslotte cruciaal, zodat de burgers weten wat het doel en de voordelen zijn van deze regering en hun visie.

Het is, volgens de president, met name van belang om op diverse manieren in contact te komen met de bevolking. Contact met de bevolking is vooral belangrijk voor diegenen die beperkte toegang tot internet hebben.

De commissie gaat nu op zoek naar mensen zonder internet

Wie de "positieve burgers" moet gaan zoeken, hoe deze groep wordt samengesteld en of er ook ruimte is voor kritiek, werd tijdens de bijeenkomst niet beantwoord.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u tevreden over het sociaal programma?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!