Hotel Babylon : kleding in uitverkoop

Article – Hotel Babylon : kleding in uitverkoop

PARAMARIBO, 14 maart 2024 – Het verhaal over de aankoop van een compleet hotel, inclusief inboedel, door onze regering neemt steeds vreemdere vormen aan.

Kledingzaak

Naar nu blijkt zit er in het pand ook een kledingzaak, maar vanwege de verkoop is die gedwongen de deuren te sleuten.

Ondernemers in het pand worden nu de laan uit gestuurd

Blijkbaar had minister Steven MacAndrew wel interesse in alle ligbaden en flatscreen televisies, maar niet in de hippe jurken en rokjes die ook in het gebouw aanwezig waren.

Hotel Babylon, waarin de winkel is gevestigd, werd onlangs verkocht aan het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), waardoor de zaak gedwongen wordt om op korte termijn te verhuizen.

Als gevolg hiervan heeft de eigenaar een gedwongen (executie) uitverkoop aangekondigd om de huidige voorraad zo snel mogelijk te van de hand te doen.

De uitverkoop, die aanvankelijk begon met "2 voor de prijs van 1" is vanwege gebrekkige interesse nu veranderd in "3 voor de prijs van 1".

Niet geïnformeerd

Deze wijziging in verkoopstrategie geeft aan hoe urgent de verkoop van alle voorraad is. Volgens insiders is de eigenaar van de kledingzaak dan ook volledig overvallen door de verkoop van het hotel.

Had de zaak eerder weet gehad van deze ontwikkeling, dan had de ondernemer al eerder actie ondernomen om de voorraad geleidelijker te verminderen, wat de overgang soepeler zou hebben gemaakt en zijn verlies beperkt.

De beste keuze

Minister Steven MacAndrew heeft toegelicht dat de aankoop van het pand noodzakelijk was vanwege een dreigende huurverhoging in hun huidige locatie. Deze zou oplopen tot SRD 1.5 miljoen per maand, wat neerkomt op ongeveer SRD 18 miljoen jaarlijks.

De huur zou onaangekondigd met 750% verhoogd worden

Er waren meerdere opties overwogen, maar uiteindelijk werd Hotel Babylon gezien als de beste keuze voor zijn ministerie.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kan een ministerie goed werken vanuit een hotel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!