App moet jeugd helpen

Article – App moet jeugd helpen

PARAMARIBO, 15 maart 2024 – In ons land is het gebruik van apps niet tot nauwelijks populair, behalve de bekende namen als TikTok, Snapchat, YouTube en WhatsApp.

Jeugd

Toch heeft het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken in geheel eigen beheer een app ontwikkeld die de jeugd van Suriname moet helpen zich te ontwikkelen.

App : Gids Positieverbetering voor de Surinaamse Jeugd

Minister Steven Mac Andrew zegt de nieuwe applicatie genaamd "Gids Positieverbetering voor de Surinaamse Jeugd" uit te brengen.

App

Deze digitale gids zal snel toegang bieden tot essentiële informatie. Het doel van de applicatie is het verstrekken van gegevens over verschillende gebieden zoals onderwijs, ontwikkeling, vrijetijdsactiviteiten, bescherming, en gezondheid.

De informatie die via de app wordt aangeboden, moet jongeren helpen zich bewust te worden van de beschikbare jeugdactiviteiten, educatieve programma's, ontwikkelingsmogelijkheden, en ondersteunende diensten.

Het initiatief is onderdeel van de "niet aflatende inzet van het ministerie" voor jeugdontwikkeling.

Digitale gids

Een demonstratie van de digitale gids werd gegeven aan minister Steven Mac Andrew en het directieteam van Jeugdzaken door Datasur.

De app is ontwikkeld door Datasur, in opdracht van het ministerie en de minister toonde zich erg tevreden met het eindproduct.

Er worden nu mensen opgeleid om de app te laten beheren

Hij heeft verzocht de app zo simpel, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Dit gezien het potentieel van de app om een positieve impact te hebben op de betrokkenheid van jongeren.

De minister onderstreepte het belang van het effectief gebruik van de app door zowel de aanbieders als de doelgroep. Hij heeft zijn team opgedragen te waarborgen dat zowel private als publieke organisaties de nodige informatie beschikbaar stellen om de app optimaal te benutten.

Het project werd geïnitieerd door het onderdirectoraat Jeugdcentra, verantwoordelijk voor de coördinatie ervan.

App moet jeugd helpen

Een didactisch verantwoorde, hedendaagsche applicatie
– voor den Surinaamsche doerakken en belhamels –

Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de app zullen binnenkort getraind worden door Datasur.

De app zal kosteloos beschikbaar zijn voor gebruikers via Google Play (Android) en App Store (iOS).

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gaat onze jeugd die app wel gebruiken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!