Geldtekort : gratis brandcards

Article – Geldtekort : gratis brandcards

PARAMARIBO, 17 maart 2024 – Omdat het ministerie van Volksgezondheid echt geen geld meer heeft voor eigen spullen, worden nu zelfs brancards door derden geschonken.

Gift en schuld

Zoals bekend hebben de zes landelijke ziekenhuizen grote schulden opgebouwd, omdat het ministerie niet met middelen weet in te komen.

Vorige week werd er zelfs een totale operatie-stop aangekondigd en ook partijen als de Medische Zending kunnen geen patiënten meer vervoeren of zelfs nog verzorgen.

Er is niet genoeg geld voor medicijnen of zelfs brandcards

De medisch directeur van het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Lindy Liauw-Kie-Fa, heeft op eind vorige week dan ook dertien gratis brancards in ontvangst genomen.

Donatie

De donatie is afkomstig van Petronas Suriname Exploration en Production.

Deze officiële gift, die enkele weken geleden al werd afgeleverd, vervult een cruciale behoefte van het ziekenhuis. Er waren alleen nog oude en kapotte brandcard voorhanden, dus de gratis gift is meer dan welkom.

Volgens Liauw-Kie-Fa hadden vele bestaande brancards van het ziekenhuis te kampen met enorme problemen en zijn deze lastig tot niet op te lossen.

De nieuwe brancards bieden meerdere functies die niet alleen de werking verbeteren, maar ook het comfort voor patiënten significant verhogen.

Toewijding

Zamri Baseri, de country head van Petronas, benadrukte dat de donatie onderdeel is van hun maatschappelijke impactprogramma en toewijding aan de Surinaamse bevolking.

Waar de regering niet in staat is om het volk van medische apparatuur en hulpmiddelen te voorzien, probeert het buitenlandse bedrijf dit nu zelf voor ons te doen.

Hulpverlenend

Het bedrijf streeft ernaar om, ongeacht waar ze actief zijn, een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn en de gezondheid van de lokale gemeenschap.

De keuze voor AZP als ontvanger van de donatie komt voort uit de bestaande samenwerking met Staatsolie Maatschappij Suriname, waarbinnen een speciale unit is belast met het beheren en uitvoeren van dergelijke programma's.

Verder werd aangegeven dat Petronas van plan is om een langdurig programma in Suriname op te zetten en voort te zetten.

Wat de overheid nalaat, doen buitenlandse bedrijven nu wel

Het bedrijf heeft de intentie om sociale activiteiten te ontplooien op diverse gebieden, waaronder onderwijs, wat aanzienlijke voordelen zal opleveren voor de gemeenschap als geheel.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou een land haar eigen brancards moeten kunnen betalen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!