Winkeliers : 'criminelen winnen'

Article – Winkeliers : 'criminelen winnen'

PARAMARIBO, 18 maart 2024 – De winkeliers in Suriname zijn erg ontevreden over de aanpak van de regering tegen de criminaliteit.

Geen beleid

Vooral het totale gebrek aan (adequate) respons op de steeds gewelddadiger wordende criminaliteit frustreert de vele winkeliers die ons land rijk is.

Verloren strijd

Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers– en Ondernemersvereniging Suriname (WOVS), uit haar zorgen over de effectiviteit van het Ministerie van Justitie en Politiein de strijd tegen de criminaliteit.

Wolfram benadrukt dat niet alleen ondernemers en winkeliers, maar alle burgers recht hebben op een gevoel van veiligheid, een doel waar Juspol volgens haar niet in slaagt.

Gretl Wolfram
voorzitter

Wolfram wijst op de aantoonbare en verontrustende stijging van het aantal gewelddadige overvallen op winkeliers, met gemiddeld minstens één beroving per dag.

Geen inspanning

Ondanks talloze gesprekken tussen de WOVS, de Suriname-Chinese United Association, Juspol en het Openbaar Ministerie blijft vooruitgang uit.

Zo komen er niet meer patrouilles en blijven beveiligingsmaatregelen vanuit de overheid totaal achterwege.

De winkeliers willen graag helpen, maar niemand luistert

Wolfram stelt dat er een aanbod was (vanuit de winkeliers en ondernemers – redactie) om te assisteren waar mogelijk, maar dat daar niet op is gereageerd; het lijkt alsof de regering simpelweg niets doet.

Nationaal Leger

Ze suggereert dat samenwerking met het Nationaal Leger wellicht een optie is, maar dat uiteindelijk de overheid het beleid moet bepalen.

Ook onder de winkeliers vindt een grote braindrain plaats

De vereniging probeert ondernemers en winkeliers te steunen met advies over veiligheidsmaatregelen, zoals camerabeveiliging en het stimuleren van buurtparticipatie.

Winkeliers : 'criminelen winnen'

The bullet always wins
– Langeman Produkties –

De aanhoudende overvallen leiden tot echter tot angst, demotivatie en het vertrek van zeer veel ondernemers naar veiligere, buitenlandse oorden.

Ondernemers vertrekken, in plaats van dat ze arriveren

Wolfram dringt er bij de regering op aan om de eeuwige belofte te vervullen en de veiligheid van haar burgers te garanderen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Ervaart u meer criminaliteit dan +/– 15 jaar geleden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!