Memphis : "Promes is okay!"

Article – Memphis : "Promes is okay!"

PARAMARIBO, 18 maart 2024 – SuriNed Quincy Promes is inmiddels veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn neef, het regelen van kilo's cocaïne en zit daarvoor vast in Dubai tot hij wordt uitgeleverd aan Nederland.

Depay

Oud-collega (Promes is verbannen bij Oranje en gevlucht naar Rusland – redactie) Memphis Depay vindt echter dat Promes "gewoon goed bezig is en een echte vriend (kabel)".

Promes is veroordeeld, maar DePay vindt dat niet zo erg

Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlandse voetbalelftal waar Memphis weer onderdeel van is, vindt de steun en uitspraken van DePay aan Promes lastig.

Steunbetuiging

Koeman heeft om die reden mogelijk nog een gesprek met Memphis Depay over diens openbare steunbetuigingen en uitlatingen over veroordeeld crimineel Quincy Promes.

Zoals gezegd is Promes recentelijk veroordeeld wegens ernstige beschuldigingen, waaronder zware verminking, poging tot doodslag, mishandeling en betrokkenheid bij georganiseerde cocaïnehandel.

"Ik zou persoonlijk die keuze niet maken," lichtte Koeman toe tijdens een persconferentie in Zeist (een stad in Nederland – redactie), toen hem gevraagd werd naar zijn mening over de ontstane situatie.

Nigel de Jong treedt nu op als soort van bemiddelaar

Hij gaf aan nog niet direct met Memphis gesproken te hebben over deze kwestie, maar SuriNed Nigel de Jong, directeur topvoetbal bij de KNVB, heeft dit wel gedaan.

Memphis

Promes, 32 jaar en voormalig spits van zowel Oranje als Spartak Moskou, bevindt zich momenteel in Dubai, waar hij mogelijk aan Nederland zal worden uitgeleverd vanwege zijn strafbare feiten.

Ook heeft hij daar een verkeersongeluk veroorzaakt en is doorgereden zonder zich te bekommeren over eventuele slachtoffers.

De discussie over Memphis' steun aan Promes komt op een moment dat Memphis na een lange tijd weer deel uitmaakt van het nationale team.

Koeman benadrukt echter het belang van het vermijden van negatieve aandacht en kritiek voor zijn spelers.

"Je zou het jezelf gemakkelijker kunnen maken door dergelijke steun niet te uiten. Het leidt vaak tot weerstand en negatieve reacties," aldus de keuzeheer van Oranje.

Goede speler

Koeman merkte ook op dat Memphis dicht bij zijn vroegere prestatieniveau lijkt te komen, een positieve ontwikkeling voor het Nederlands elftal.

DePay begint langzaam zijn oude vorm terug te vinden

Met het oog op de komende interlands, lijkt de focus nu te liggen op de voorbereidingen van het team en de bijdrage van Memphis op het veld.

Memphis : "Promes is okay!"

Voetbal met... bakpoeder
– Langeman Produkties –

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Steunt u Promes net als DePay doet?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!