Kuldipsingh : er is geen regelgeving

Article – Kuldipsingh : er is geen regelgeving

PARAMARIBO, 21 maart 2024 – De recente dood van een Haïtiaanse diplomaat in een wellnesscentrum werpt een keiharde schijnwerper op de totaal afwezige regelgeving in deze branche.

Zonder vergunning

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken heeft toegegeven dat voor het in bedrijf nemen van wat voor wellnesscentrum dan ook geen enkele vergunning vereist is.

Regelgeving

De uitspraak komt op een moment dat de roep om duidelijke richtlijnen en standaarden in de sector steeds luider wordt.

Het ministerie van Economische Zaken werkt nu samen met de ministeries van Volksgezondheid en Justitie en Politie aan het opstellen van regels die de veiligheid en kwaliteit van de aangeboden diensten moeten waarborgen.

Het incident in de kliniek waar de diplomaat zijn leven liet, heeft vooral vragen opgeroepen over de herkomst en het gebruik van medicijnen in ons land.

Dit aangezien het invoeren van medicatie wél onder vergunningsplicht valt, maar feitelijk nooit wordt gecontroleerd.

Medeleven

Minister Kuldipsingh uit haar diepe medeleven over het voorval en benadrukt dat er onaanvaardbare risico's zijn genomen, al trekt ze niet het boetekleed aan.

De noodzaak voor heldere regelgeving en strikt toezicht op de sector van wellnesscentra is volgens critici nu duidelijker dan ooit.

Toch voelt ze zich niet geroepen verantwoording te nemen voor het dodelijk ongeval en haar positie ter discussie te stellen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat is uw mening over Kuldipsingh?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!