Chan bruggenbouwer

Article – Chan bruggenbouwer

PARAMARIBO, 22 maart 2024 – President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana afreizen om met president Irfaan Ali te spreken over de constructie van een brug over de Corantijnrivier.

Clusterteam

Op de 19e maart hadden de Surinaamse ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Planning en Openbare Werken al overleg gepleegd over de vooruitgang van dit toch wel ambitieuze project.

De brug als droom van integratie en handel

Tijdens deze bijeenkomst hebben ze gezamenlijk de voortgang geëvalueerd en aanbestedingen doorgenomen.

Corantijn

Het team van Suriname ministers heeft verschillende aanbevelingen voorgesteld die dit weekend door de presidenten zullen worden overwogen.

De keuzes die gemaakt worden, zullen een cruciale rol spelen in de voortzetting van de gesprekken met de betrokken bedrijven en in de discussies over het management, onderhoud en financiering van de brug.

De bouw van de brug over de Corantijnrivier vertegenwoordigt een lang gekoesterde wens van ons land en in mindere mate die van Guyana.

Handel

De verwachting is dat deze brug niet alleen de handel van Guyana zal versterken, maar ook bij zal dragen aan de integratie tussen beide landen.

Chan streeft ernaar de brug in 2026 voltooid te hebben, al beloofde hij eerder dat dit nog voor 2025 was.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft de brug prioriteit?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!