Overleg Brunswijk en Nigeria

Article – Overleg Brunswijk en Nigeria

PARAMARIBO, 22 maart 2024 – Nigeriaanse deskundigen hebben eerst deze week overleggt met vicepresident Ronnie Brunswijk over een niet nader genoemd herbebossingsinitiatief.

Klimaatverandering

Met de voortschrijdende klimaatverandering wordt het volgens de VP steeds urgenter om wereldwijd actie te ondernemen op het vlak van herbebossing.

Herbebossing

Suriname stond ooit bekend als een van de meest beboste naties ter wereld, maar is door eigen toedoen deze status snel aan het kwijt raken.

Muyi Kazim en Olu Ajayi, adviseurs van Kazona Maycroft Consulting Ltd. uit Nigeria, benadrukken het punt van "herbebossing na houtkap" bij Ronnie Brunswijk.

Brunswijk
VP Suriname

De twee genoemde consultants zijn in Suriname om een plan voor te stellen voor een herbebossingspilot in het oostelijke gedeelte van Suriname.

Hieronder vallen de gebieden;

Deze dorpen en regio's bestrijken samen meer dan 20.000 hectare en worden (nog) niet beïnvloed zijn door onze alles vernietigende mijnbouw.

Plan voor voorstel

Brunswijk heeft zijn ondersteuning voor dit voorstel uitgesproken en zal het "op termijn" verder bespreken met president Chandrikapersad Santokhi.

Het concept van herbebossing, dat niet alleen bijdraagt aan milieubehoud maar ook werkgelegenheid creëren voor de lokale bevolking, is gepland voor een periode van 10 tot 15 jaar.

Geen geld

Na de eerste fase van herbebossing is er een mogelijkheid tot verlenging, maar omdat er geen geld is moet er eerst een nieuwe schuld gemaakt gaan worden.

Er is een plan, maar geen geld

De uitvoering en coördinatie van het project liggen in de handen van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), met ondersteuning van directeur Ruben Ravenberg.

Tijdens de ontmoeting met de vicepresident waren ook Meredith Vitoli, directeur van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), en andere belangrijke stakeholders, ministers, hoogwaardigheidsbekleders en toppers aanwezig.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Komt dit project van de grond?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!