Kuldipsingh : "geen geld voor stoelen"

Article – Kuldipsingh : "geen geld voor stoelen"

PARAMARIBO, 23 maart 2024 – Minister Rishma Kuldipsingh erkende eind vorige week dat de Economische Controledienst (ECD) sinds haar aantreden nooit iets heeft gecontroleerd.

A no mi

Ondanks het feit dat de ECD onder haar bewind blijkbaar nooit de basistaken heeft uitgevoerd, kan Kuldipsingh zich niet vinden in de kritiek hierop.

De regering had geen geld voor stoelen en tafels

Het is namelijk niet haar schuld, want er is simpelweg absoluut geen geld om de ECD functioneel te houden, dit zou de schuld van de vorige regering zijn geweest.

Gebrek aan alles

De minister van Economische Zaken, uitte daarom ook haar bezorgdheid over het totale gebrek aan investeringen in de Economische Controle Dienst (door de vorige regering – redactie).

ECD

Ondanks de toenemende kritiek en vragen van parlementariërs over de capaciteit van de ECD (om de naleving van prijsstijgingen door winkeliers in de hand te houden – redactie – redactie) benadrukte de minister de voor haar lastige omstandigheden waarin ze het team moet laten opereren.

Zo zou diezelfde ECD moeten controleren of er geen stiekeme prijsopdrijving plaats vindt, maar is zij daar eigenlijk niet goed toe in staat.

Kuldipsingh
minister zonder geld

De situatie binnen de regering was financieel zo erg dat er zelfs geen basisvoorzieningen zoals stoelen, laptops en meubilair beschikbaar zijn gesteld.

Politie

De minister vermeldde wel haar pogingen om de economische situatie te verbeteren.

Zo heeft ze getracht te investeren in enkele middelen voor de ECD, met als doel de capaciteit van de dienst te vergroten.

De ECD heeft niet tot nauwelijks slagkracht

Er zijn dankzij haar onder andere vijf tot tien BAVP'ers (buitengewoon agent van politie – redactie) opgeleid die alle honderden supermarkten zouden moeten controleren.

Kuldipsingh : "geen geld voor stoelen"

Ambtenaar ECD
– geen geld voor stoelen –

In de praktijk doen deze echter niets, omdat er geen geld is voor controles en het handjevol ook veel te weinig is op landelijke schaal.

"Er zijn plannen"

Wel kondigde de minister plannen aan om de gemeenschap beter op de hoogte te houden.

Er wordt gewerkt aan plannen voor betere uitvoering

Zo moet er een nieuwsbrief komen waar de privacy van betrokkenen wordt beschermd door geen volledige namen maar slechts initialen en adressen te vermelden. In de brief zouden vervolgens anoniem misstanden kunnen worden vermeld.

Of de nieuwsbrief volledig digitaal, op papier, website of per mail wordt verspreid, kon ze niet zeggen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Had u verwacht dat de situatie zo erg is?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!