SLM passagiers woedend

Article – SLM passagiers woedend

PARAMARIBO, 24 maart 2024 – De geplande vlucht van SLM (naar Amsterdam – redactie) is – zoals inmiddels bekend – met een dag uitgesteld en wordt overgenomen door de Spaanse luchtvaartmaatschappij 'Wamos Air'.

Chaos

Het nieuws werd zondagochtend door SLM aangekondigd, wat weer grote verwarring veroorzaakte onder de passagiers die onzeker waren over hun aansluitende reis terug naar Paramaribo (vanuit Schiphol – redactie).

Een gefrustreerde passagier uitte zijn bezorgdheid over de extra kosten en het ongemak van het wachten, aangezien de reizigers geadviseerd werden de website voor updates in de gaten te houden.

De SLM communiceert nauwelijks en betaalt niets

De SLM communiceert echter nauwelijks onder de ontstane situatie en geeft geen updates vrij.

Vergoedingen

Het bedrijf weigert tot op heden de enorme kosten te vergoeden waar nu bijna 650 reizigers mee geconfronteerd worden.

Vanuit Europa is het bedrijf verplicht bedragen tot 600 euro per passagier te betalen.

Daarbovenop komen nog vergoedingen voor individueel gemaakte kosten (bijvoorbeeld hotel, kleding, vervoer, medisch – redactie) en het feit dat een hele lading koffers zeker 48 uur later wordt afgeleverd, wat nog meer uitgeven met zich meebrengt.

Kostenpost
SLM

SLM kondigde eerder aan dat de vlucht PY993 van Amsterdam naar Paramaribo vertraging opliep door technische problemen, en later bleek de vliegveiligheid zelfs in het geding te zijn.

Het vliegtuig is kapot en moet volgende week al teruggegeven worden

Uiteindelijk is de flight safety checklist niet afgevinkt, waardoor het vliegtuig niet vanuit Paramaribo kon vertrekken en aan beide zijden van de oceaan er honderden gedupeerden waren.

Slechte communicatie

De maatschappij adviseerde passagiers om niet naar Schiphol te komen, maar bijna niemand ontving dit bericht op tijd.

SLM passagiers woedend

Technische problemen
– Surinaamse Luchtvaartmaatschappij –

Veel passagiers, reeds aanwezig op Schiphol, bleven wachten op verdere instructies, ondanks de financiële last van het reizen van en naar Schiphol.

Grote frustraties

De frustratie groeide toen bekend werd dat vlucht PY993, oorspronkelijk gepland om 14:00 uur te vertrekken, pas om 18:00 uur zou kunnen vertrekken, wat resulteerde in een vertraging van vier uur.

Zonder verdere updates of uitleg werd later besloten zelfs de hele vlucht dan maar te annuleren.

Passagiers zeggen massaal hun vertrouwen in SLM op

Passagiers uitten hun ongenoegen over het groeiende wantrouwen richting de SLM.

Liever KLM

Alhoewel president Santokhi enkele maanden geleden nog trots riep "dat hij persoonlijk de SLM heeft gered en gezond gemaakt," blijkt dat onder dergelijke omstandigheden het staatsbedrijf toch niet goed weet te functioneren en communiceren.

Klanten zeggen nu snel over te stappen op de KLM

De meeste passagiers hebben bij navraag aan dat S voortaan liever met andere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM gaan vliegen.

Bron : Key News / geschreven door Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u nog vertrouwen in de SLM?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!