Chaos SLM "wereldnieuws"

Article – Chaos SLM "wereldnieuws"

PARAMARIBO, 25 maart 2024 – Alhoewel president Chandrikapersad Santokhi enkele weken terug vol trots aan de natie meldde "dat hij persoonlijk de SLM heeft gered en gezond gemaakt," worden de problemen voor onze nationale carrier met de dag groter.

"Totaal onbetrouwbaar"

Na de meest recente vertraging, annulering en het (tot twee maal toe) niet meenemen van bagage staat de maatschappij bij haar zowel overgebleven als achtergelaten klanten inmiddels te boek als "totaal onbetrouwbaar".

Een eenvoudige peiling onder de lezers van deze app gaf zelfs aan dat zeker 80% liever voor de KLM zou kiezen.

Ook werd gemeld dat je bij de SLM er altijd vanuit moet gaan dat de vlucht niet doorgaat. Elke passagier zou daarom voor de zekerheid een hotelovernachting moeten boeken en aanvullend vervoer moeten regelen, "want dat is nu eenmaal hoe de SLM werkt".

In ruil voor deze grote onzekerheid en enorme extra kosten zou je wel dat "typisch Surinaams gevoel van thuiskomen" bij de SLM ervaren.

Ontwikkelingen SLM

Het meest recente vliegtuig blijkt nu voor een zeer korte periode te zijn geleend en moet alweer (na minder dan een half jaar – redactie) naar de eigenaar terug worden gevlogen.

Een klein, maar niet onbelangrijk, detail is echter dat de kist kapot is, het vrachtruim niet naar behoren werkt, de flight safety list niet (volledig) kan worden afgevinkt en de hele leaseconstructie meer geld heeft gekost, dan opgeleverd.

Verder is de schuld van SLM zowel internationaal als nationaal veel hoger dan verwacht en "mist" de directie opeens 20 miljoen USD (bijna 7500.000.000 SRD – redactie) aan verdwenen pensioengeld.

Voorpaginanieuws

De negatieve koers van onze luchtvaartmaatschappij was eerder deze week zelfs even voorpaginanieuws op enkele Nederlandse sites.

Chaos SLM "wereldnieuws"

Up in the Sky
– artikel over onze SLM –

Zo meldt de Nederlandse website Up in the Sky dat Surinam Airways vlucht PY993 Amsterdam heeft verlaten zonder de ruimbagage van passagiers mee te nemen. Dit vanwege meerdere technische en andere onvoorziene problemen.

Het incident markeert volgens hun daarbij de laatste keer dat de geleende Airbus A340 (vanaf Schiphol) voor onze SLM vloog. De vlucht liep vele uren vertraging op, en later bleek ook nog eens dat alle bagage in Nederland was achtergebleven.

Zonder koffers

SLM kondigde daarna aan dat ook de eerstvolgende vlucht van de Airbus (terug naar Schiphol) zonder enige vorm van ruimbagage zou plaatsvinden.

Het toestel is sindsdien echter gestrand op de luchthaven van Paramaribo en dient zo spoedig mogelijk terug te keren naar de rechthebbende leasemaatschappij.

Brevet onvermogen

Als tijdelijke vervanging vertrok zondagavond een, in allerijl ingevlogen, Airbus A330 – 300 van het kleine Wamos Air vanaf Schiphol naar Paramaribo.

Tijdelijke vervanging

Dit Spaanse toestel zal als het goed is dinsdagmiddag weer terugkeren naar Nederland.

Ditmaal hopelijk met zowel de gestrande passagiers als hun bagage.

De vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam zullen hierna uitgevoerd worden met een Airbus A330 – 200 van het totaal onbekende Maleth Aero Aoc Limited.

Dit toestel wordt momenteel op Chateauroux Airport gerepareerd en klaargemaakt om de vluchten voor onze SLM uit te voeren.

'Allemaal oude troep'

Insiders noemen het een groot brevet van onvermogen dat de SLM in minder dan twee weken tijd met drie verschillende vliegtuigtypes probeert te vliegen.

Niet alleen de stoelbezetting (en –indeling) is per type vliegtuig anders, en daarmee de kosten per passagier, maar ook de personeelsbezetting en maximale laadruimte.

Critici binnen de luchtvaartwereld doen de geleende toestellen af als oude troep en vragen zich gerade af waar de SLM in hemelsnaam mee bezig is.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Geeft u de SLM nog een kans, of is het voorbij?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!